Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov'a Kayseri ziyareti sırasında Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobil Togg'u tahsis etti

Ukrayna Altyapı Bakanı Kubrakov, dün Milli Savunma Bakanı Akar'ın daveti üzerine Türkiye'ye geldi.

Bakan Akar ile Ukrayna Altyapı Bakanı Kubrakov arasında olumlu ve yapıcı ortamda gerçekleşen görüşmede, küresel gıda krizinin çözümüne katkı sağlamak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde oluşturulan tahıl girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu, bugüne kadar 903 gemi ile 28,3 milyon ton tahılın ihtiyacı olan ülkelere emniyetle sevkini sağlayan girişiminin aksaksız ve kesintisiz devamı için atılması gereken adımlar ele alındı.



Kayseri'de gerçekleşen ziyarette Bakan Akar, Milli Savunma Bakanlığı'na verilen '06 MSB 02' plakalı yerli ve milli otomobil Togg'u Kubrakov'a tahsis etti. Akar, görüşmenin gerçekleştiği otelin kapısında karşıladığı Kubrakov'a, bu otomobile binen ilk kişi olduğunu belirterek, "Biz daha binmedik, nasıl beğendiniz mi?" diye sordu. Kubrakov da Bakan Akar'a teşekkür ederek, Togg'a yönelik beğenisini dile getirdi. Otelin çevresinde bekleyen vatandaşlar da Bakan Akar ve Togg'a yoğun ilgi gösterdi. (DHA)

Editör: MURAT ÖZER