Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ürdün Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile Dışişleri Bakanı Resmi Konutu’nda bir araya geldi. İki Bakan, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, ÜRDÜNLÜ MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Bakan Çavuşoğlu, Ürdün’e destekleri nedeniyle teşekkür ederek, "Kendilerine bu zor dönemde gerçekleştirdikleri ziyaret için, depremin başından bu yana bize verdikleri destek ve dayanışma için teşekkür etmek istiyorum. 75 kişilik arama- kurtarma ekibini ülkemize gönderdiler, 30 kişilik sağlık ekibini de arama- kurtarma ekibi ile beraber gönderdiler. Kardeşim Ayman Safadi buraya Hatay’dan geliyor. Hatay’da depremden etkilenen 2 Ürdünlü kardeşimize henüz ulaşamadık, tıpkı Büyükelçimiz Devrim Bey'e ulaşamadığımız gibi. Kahramanmaraş’a da sahra hastanesi kurdular. 19 tondan fazla insani yardımı ülkemize ulaştırdılar, bugün 12 ton ilave nakledildi Türkiye’ye. Ürdün’den çadırlar gelmeye başladı, bunun için de teşekkür ediyoruz. Ürdün halkına da çok teşekkür ediyoruz. Depremin başından bu yana ‘ne yapabiliriz’ diye en az 7-8 defa beni aramıştır. Devletimizin tüm çabalarına destek veren yurt içindeki ve yurt dışındaki vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Deprem bölgelerini tekrar ayağa kaldıracağız, yaraları saracağız" dedi.

'BÜTÜN İMKANLARIMIZI SİZLERE VERECEĞİZ'

Ayman Safadi ise taziyelerini ileterek "Deprem nedeniyle Türk halkına taziyelerimizi iletmek istiyoruz. Bu deprem başladığından bu yana Kral hazretleri direktiflerini verdi. Biz her zaman Ürdün olarak Türkiye’nin yanında olduğumuzu, elimizde ne varsa hepsini yapacağız, Türkiye’deki kardeşlerimize yardımlarımız devam edecek, Türk kardeşlerimizin yanında olduğumuzu vurgulamak isterim. Zor günlerde birbirimize muhtacız. Sizlerle her zaman birlikte olacağız, bütün imkanlarımızı sizlere vereceğiz. Biz bu yardımlarımızı devam ettireceğiz. Biz Ürdünlü olarak kardeşiz, hepimiz birbirimize muhtacız. Bir kez daha dayanışmamızı burada bütün dünyaya belirtmek istiyorum, büyük bir uygarlığın parçasıyız. Türkiye yeniden ayağa kalkacaktır, bu zor günlerin de üstesinden gelecektir" diye konuştu. (DHA)

Editör: MURAT ÖZER