Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu ve Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Şanlıurfa'ya gitti.

ŞANLIURFA'DAKİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Bakan Akar, selin en büyük zararı verdiği Süleymaniye Mahallesi'nde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya geldi. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan'dan çalışmalara ilişkin bilgi alan Akar, su tahliye ve temizlik faaliyetlerini inceleyip çalışmalara ilişkin açıklama yaptı.

'KARAMSARLIK YOK'

Akar, devletin tüm imkanlarıyla yaraları sarmak için mücadele ettiğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün bakanlarımız, ilgili personelimiz, valilerimiz, kaymakamlarımız, belediyelerimiz ayakta. Milletimizle beraber inşallah bu yaraları saracağız. Karamsarlık yok. Milletimiz, daha önce de buna benzer konularda imtihanını, sınavını vermiş bir millet. Geçmişte bunların üstesinden geldik, inşallah şimdi de bunların da üstesinden gelecek, en kısa sürede bu yaraları saracağız. Gerek Kahramanmaraş merkezli depremler gerekse Şanlıurfa'daki sel baskınının ardından devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte Mehmetçik de ilk andan itibaren seferber olmuştur. Sadece arazideki unsurlarımızı değil tüm imkanlarımızı seferber ettik. Mehmetçik vatandaşımızın yanına koştu. İnşallah bu mücadeleden de devlet, millet, Silahlı Kuvvetler olarak alnımızın akıyla çıkacağız" şeklinde konuştu.

Akar, daha sonra 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı tarafından selden etkilenen vatandaşlar için kurulan sahra mutfağı ile yemek dağıtımını inceledi. Bakan Akar ve Bakan Nebati daha sonra Balıklıgöl'de incelemelerde bulundu. Bakanlar Akar, Nebati ve Soylu, cuma namazını Mevlid-i Halil Camii'nde kıldı. (DHA)

Editör: MURAT ÖZER