Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaşlı futbolcu Josef De Souza’nın Türk vatandaşlığına geçme isteğine ilişkin ‘’Bu sabah gazetede okudum. Belki de sabah aldığım en keyifli haber oydu. Josef çok iyi, vicdanlı, adaletli bir insan. İyi ve çok vicdanlı bir insan. Türkiye’nin 85 milyon vatandaşı var. Biri de o olsun’’ dedi.

AHMET NUR ÇEBİ: "TÜRKİYE'NİN 85 MİLYON VATANDAŞINDAN BİRİ DE JOSEF OLSUN"

Başiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, TFF Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çebi, seçimden önce birçok şeyin konuşulduğunu belirterek, Türk futbolunun menfaati adına birlik içinde hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Yabancı futbolcu tartışmalarına ilişkin konuşan Çebi, ‘’Türk futboluna katkı verebilmek adına Türk futbolcuların sahada yer alabildikleri sürenin uzaması A Milli takım adına menfaat ifade etmiş olabilir. Ben de bu düşüncedeydim. Ancak son zamanlarda yaşadığımız bazı gerçekleri kamuoyu ile paylaşmamızda fayda var. 20 tane Türk futbolcuya ihtiyacımız varsa topu topu 2 tane futbolcu bulunuyor. Diğer 18 tanesi yok. 2 futbolcunun fiyatı 1 lirayken olmuş 11 lira. Bu hoş bir durum değil. A Milli Futbol Takımı’nın her ne kadar yerli futbolcuya ihtiyaçlar varsa da öbür taraftan da kulüplerin ekonomik durumları var. Bu kadar sıkıntı içerisinde bir Türk futbolu almak zorunda hisseden kulübün milyonlarca Euro karşısında verebilecek gücü yok. Bundan sonra yerli futbolcu oynatana teşvik, yabancı futbolcu oynatana maddi olarak ceza şeklinde koyulmalı. Sınırlama kaldırılmalı. Siz futbol takımlarını limitlerle sınırlamak yerine kar ve zarar bilançolarını yayınlayıp cezalandırılması bence daha doğru bir davranış olur. Bu süreç içerisinde de Türk kulüplerini teşvik etmek amacıyla Türk futbolcu oynatanlara maç başına bir para verirsiniz, yabancıyı fazla oynatıyorsa koyulan sınır üzerinde oynatılan yabancı oyuncu için federasyona bir para ödeyebiliriz. Bence bu iş ekonomik olarak paraya dönmeli’’ şeklinde konuştu.

‘HOLLANDA MİLLİ TAKIMI FORVETİ WEGHORST’A İLGİMİZ

Çebi transferlerin henüz başlamadığını ifade ederek, ‘’Bir stoperimiz geldi. Çok kaliteli bir oyuncu. Takım kaptanlığı kişiliği var, aile babası kişiliği var. Hepsinin bir arada bulunduğu bir kişiyi transfer etmekten çok mutluyum. Doğru bir iş yaptık. Beşiktaş taraftarının da kendisini çok seveceğini biliyorum. Onun dışında bir forvet beklentimiz var. Hollanda milli takımı forveti Weghorst’a ilgimiz var. Kendisini transfer etmek istiyoruz. Kendisiyle dün yaptığımız görüşmede, iki gün daha bizden müsade istedi. Tahmin ediyorum ki onun da talipleri çok fazla. Şartlara bakıyor’’ dedi.

Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcusu Josef De Souza, 6 yıldır Türkiye'de olduğunu ve Türk vatandaşlığına geçmek isteğine ilişkin ise, ‘’Sabah gazetede okudum. Belki de sabah aldığım en keyifli haber oydu. Josef çok iyi, vicdanlı, adaletli bir insan. İyi ve çok vicdanlı bir insan. Türkiye’nin 85 milyon vatandaşı var. Biri de o olsun isterim’’ ifadelerine yer verdi. 

Editör: MURAT ÖZER