Rus Bakan Yardımcısı Ivanov, 2 ay gözaltında kalacak... Rus Bakan Yardımcısı Ivanov, 2 ay gözaltında kalacak...

Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar, "Savaşın üçüncü yılına girerken bizim dünyaya vermek istediğimiz mesaj çok basit. Kendi ülkenizde savaş görmek istemiyorsanız, Ukrayna'yı destekleyin" dedi.

Ukrayna Derneği üyeleri, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın ikinci yılı nedeniyle Ulus Zafer Anıtı önünde bir araya geldi.

Etkinliğe Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin ve Türkiye'de bulunan Ukrayna vatandaşları katıldı. Ukrayna ve Kırım Halk Cumhuriyeti bayrakları taşıyan yaklaşık 50 kişi, savaş karşıtı sloganlar attı. 

'DÜŞMAN, TOPRAKLARIMIZI BIRAKMAK İSTEMİYOR'

Ukrayna Büyükelçisi Vasly Bodnar, grup adına basın açıklaması yaptı. Barışçıl bir ülkede, barışçıl bir eylem yapmak üzere bir araya geldiklerini belirten Bodnar, "Savaş ilk başladığında burada yine protesto etmek için buluşmuştuk. Birçok Türk vatandaşı dostumuz bize katılmıştı. Ankara ve Türkiye'nin diğer şehirlerinden Ukrayna'ya giden on binlerce tonluk insani yardımı hatırlayalım. Türkiye'de güvenli bir yuva bulan yüzlerce Ukraynalı yetim çocuğu hatırlayalım. Savaşın korkunç günlerini Türkiye'de güvenli bir şekilde geçiren on binlerce, yüz binerce Ukrayna vatandaşını hatırlayalım. Maalesef medya yeterince ilgiyi göstermese de Ukrayna'daki savaş devam ediyor. Düşman, topraklarımızı bırakmak istemiyor. Biz de mücadelemizi sürdürüyoruz. Bizim gidecek bir yerimiz yok, biz kendi evimizdeyiz. Yuvalarımızı ve insanlarımızı savunuyoruz. Savaşın üçüncü yılına girerken bizim dünyaya vermek istediğimiz mesaj çok basit. Kendi ülkenizde savaş görmek istemiyorsanız, Ukrayna'yı destekleyin. Bugün burada Ukrayna'yı savunurken hayatını kaybeden kahramanlarımızı, bu korkunç savaşta yaşamını yitiren Ukraynalıları ve diğer bütün halkları anıyoruz. Biz barış istiyoruz ve bu barışın bütün bölgemizde tesis edilmesi için çalışıyoruz. Ancak şunu herkesin anlaması gerekiyor ki suçlular cezalandırılmadığı sürece, adil barış sağlanmadığı sürece, bölgemizde sükunet maalesef olmayacaktır. Bizim ortak görevimiz saldırganı sadece durdurmak değil, Ukrayna dışında da birçok ülkede büyük belalar açan Rusya'yı cezalandırmaktır" şeklinde konuştu. (DHA)

Editör: MURAT ÖZER