Cemiyet hayatının tanınmış isimlerinden Radyoloji Uzmanı Dr. Nazan Cihan, "Sağlıklı bir bedenin zihni de desteklediğine inanıyorum. Ben “Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur “ sözüne çok inanırım" dedi. 

Cemiyet hayatının tanınmış simalarından Radyoloji Uzmanı Dr. Nazan Cihan ile Haber Channel'a özel roportajımız..

SAĞLIKLI BİR BEDENİN ZİHNİ DE DESTEKLEDİĞİNE İNANIYORUM. BEN "SAĞLAM KAFA SAĞLAM VÜCUTTA BULUNUR" SÖZÜNE ÇOK İNANIRIM. 

Çok ünlü radyoloji uzmani doktorusunuz, kendinizi nasıl tanımlarsınız...

Mükemmeliyetçi bir yapım var. Ne istediğini bilen azimli çalışkan bir kişiliğim var. İstikrarlı ve sabırlı bir insanım. Zaten böyle olmasa doktor olmak mümkün değil tabi ki..

Hem güzel hem de zekî , başarılı olmasıyla dikkat çekiyor.  Beğenilen ve takip edilen tarzı ile cemiyet hayatının gözde isimlerinden Dr. Nazan Cihan her zaman akıllarda iz bırakıyor. Aslında kendini anlatmaktan fazla hoşlanmıyor. Onun yaşam felsefelerinden bir tanesi de bu.

"SPOR BENİM HAYATIMDA OLMAZSA OLMAZ"

Nazan hanım kıskandıran bir fiziğiniz var, yıllardır sizi hep çok fit görüyoruz.  Bunu neye borçlusunuz?  

Teşekkür ediyorum. Düzenli olarak spor yapıyorum uzun yıllardır. Haftanın dört beş günü mutlaka spor yaparım. Düzenli spor benim hayatımın olmazsa olmazı. Fitness yapıyorum. Kas kütlesini korumaya yönelik direnç egzersizlerini çok önemsiyorum . İyi bir kas kütlesi metabolizmayı hızlandırır, kilo kontrolüne destek verir. Hafif kaslı bir görüntüyü seviyorum kendimde, ama fazla değil. Ayrıca esneme egzersizleri ile destekliyorum. Tabii ki kardio antrenmanını da unutmuyorum. Beslenme uzmanlığı sertifikam da var biliyorsunuz. Bir dönem profesyonel olarak da beslenme uzmanlığı yapmıştım. MetabolicBalance beslenme uyguluyorum. Fit bir görüntü için düzenli spor ve düzenli doğru beslenme önemli. Bunlar benim yaşam tarzım, hayatımın temel taşları. Çok keyif  alarak spor yapıyorum. Sağlıklı bir bedenin zihni de desteklediğine inanıyorum. Ben “Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur “ sözüne çok inanırım. Spor yapmak kişiye sadece fiziksel destek sağlamaz aynı zamanda salgılanan hormonlarla zihinsel destek de sağlar. Başarılı bir iş hayatının destekleyicisi olduğunu düşünüyorum sporun.

"MESLEĞİMİ BÜYÜK BİR KEYİF VE TUTKUYLA YAPIYORUM"

Gününüz nasıl geçiyor. Yani 24 saatiniz nasıl geçiyor?.. Gün içinde yaşantınız. .??

Sabah 7:30’da kalkarım. Double esspresso kahve içerek güne başlarım.  Ardından mutlaka kahvaltı ederim. Sabah güzel ve keyifli müzikler dinleyerek hastaneye yolculuğumu çok severim. Akşam 18:00'e kadar hastanedeyim. Mesleğimi büyük bir keyif ve tutkuyla yapıyorum. Hastalarımızın teşekkür ve duası beni gün içinde gerçekten çok mutlu ediyor.   Hastane sonrası genelde mutlaka spora giderim. Bir davet veya etkinlik yoksa kesinlikle spordayım. İş çıkışı spor olmazsa olmazlarımdandır. Sonra eve geçer mutlaka akşam yemeği yerim. Haberlere ve gündeme kısa bir göz atarım. Sonrasında, dinlendirici rahatlatıcı soft müzikler dinlemeye özen gösteririm, günün yorgunlugunu atmak ve ardından uykuya rahat bir geçiş için. Bazı akşamlar da uyku öncesi meditasyon yaparım.  

Bazı akşamlar kitap okurum. Yazmayı da seviyorum ayrıca kendim için bazı notlar tutarım. Bazen günlük tutarım. Bazen hatırlatma notları yazarım. Bazen de sağlık yazılarım için notlar derlerim. Öğrencilik yıllarımdan beri yazı ve edebiyatım iyidir.

Okumayı seven bir kişiliğiniz var. Kitap yazmayı düşündünüz mü hiç?

Evet düşünüyorum. Fakat bunun için acele etmiyorum. Yazdığım sağlık yazılarım var zaten. Onları derleyip üzerlerine biraz daha bir şeyler ekleyip, güzel bir konseptte kitaplaştırmayı düşünüyorum. Ama daha zamanı var. Sağlıklı yaşam, beslenme ve sağlıklı güzellik üzerine.

"SOSYAL YARDIM FAALİYETLERİ BENİM HAYATIMIN HER ZAMAN BİR PARÇASI"

Sosyal yardım projelerinde de sizi görüyoruz. Duyarlı ve örnek bir kişiliğiniz var. Bu konuda  yaptıklarınızdan bahseder misiniz? 

Önceki yıllarda, bağlı olduğum bir sosyal yardım derneği ile geliri çocuk esirgeme kurumuna bağışlanmak üzere bir balo  düzenlemiştik.  Yine o dernekteki aynı arkadaşlarımla , sessiz sedasız yardımlarımız zaman zaman oluyor.  

Bir başka dernekte yönetim kurulu üyesiyim. Orada da SMA'lı bebekler için nefes alma ve öksürtme cihazı alıp Marmara Üniversitesi’ne hediye ettik. Ayrıca diğer derneklerde, ihtiyaç sahibi olan çocuklara eğitim bursu veren etkinliklere katılıyorum.  

"İHTİYACI OLANLARA EL UZATMALIYIZ"

Sosyal yardım anlamında, şu an buraya sığdıramayacağım pek çok faaliyette bulundum gerçekten ve bundan da büyük keyif alıyorum. Sadece kendimizden değil etrafımızdan da  sorumluyuz. Kendimizi yetiştirip bir noktaya getirmemiz yetmez; ihtiyacı olanlara da el uzatmalıyız. Bu bizim insanlık borcumuz. Bu anlamda sosyal yardım faaliyetleri benim  hayatımın her zaman bir parçası. Özellikle eğitim, sağlık ve çevre korumaya yönelik yardımlar yapmayı seviyorum.. 

"HAYATI DOLU DOLU YAŞAMAK, SINIRLARI ZORLAMAK LAZIM"

Herşeye nasıl yetişiyorsunuz? Yoğun bir kariyer kadını doktor, cemiyet hayatında her zaman şık bakımlı ve güzel projelere de yer alan isimsiniz. Sportif aktif bir hayat. Bu yorucu temponun icin de zor olmuyor mu?  

Açıkçası benim için değil. Dışarıdan bakıldığında belki bir çok kişi için zor olabilir ama bana değil. Planlı programlı ve düzenli yaşamayı severim. Hem sıkı çalışmayı hem de yeri gelince eğlenmeyi dinlenmeyi bilmek lazım. Aktif dinamik bir yapım var. Vizyon sahibi olmak, zevk sahibi olmak da önemli. Hayatı dolu dolu yaşamak, sınırları zorlamak lazım. Yüksek ve iyi bir enerjim olduğunu hep söylerler.  

"İYİ VE GÜVENİLİR İNSANLAR OLUN"

Bu güzel röportaj için size teşekkür ederiz. Gerçekten çok güzel ve keyifli bir röportaj oldu. Okurlarımıza sizi seven ve takip edenlere söylemek istediğiniz bir şey var mı.

Tabii ki, Doğan Cüceloğlu'nun da dediği gibi; “Bir insanın hayatta gelebileceği en yüksek mertebe güvenilir insan olmaktır.” İyi ve güvenilir insanlar olun. Bu, hayatta sizi her zaman başarıya taşıyacaktır...

RÖPORTAJ: CEM TAYANÇ

FOTOĞRAF: OĞUZHAN FİDAN

Editör: MURAT ÖZER