Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda siz kalkıp da Güneydoğu'da, doğunun değişik yerlerinde uyuşturucu köklerini toplamak suretiyle bu mücadeleyi veren emniyet teşkilatıma bu tür bir hakarette bulunamazsınız, bu tür bir iftirada bulunamazsınız. Bu tür uyuşturucu köklerini toplayan teşkilat işte karşımda. Böyle bir teşkilata siz nasıl olurda 'Türkiye cari açığını uyuşturucu satmak suretiyle kapatıyor' dersiniz? Bu ne insafsızlıktır. Bu ne vicdansızlıktır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi Merkezi 6'ncı Dönem Mezuniyet Töreni'nde konuştu. Erdoğan, ''Polis amirleri eğitim merkezimizde 6'ncı dönem olarak eğitimlerini tamamlayan 70'i misafir öğrenci toplam 681 komiser yardımcımızı tebrik ediyorum. Sizlere vatana, millete ve devlete onurla, gururla, sadakatle hizmet edecek alından öpülesi kıymetli evlatlar olarak yetiştiren ailelerinize şikranlarımı sunuyorum. Dereceye giren komiser yardımcılarımızı da hasaten tebrik ediyorum. Türkiye'nin yakın dönemde yaşadığı en büyük felaketlerden birinin müsebbibi FETÖ ihanet çetesinin en çok zarar verdiği kurumlarımızdan biri de emniyet teşkilatımızdır. Bu amaçla polis akademisini 2015 yılında yeniden yapılandırdık. Böylece FETÖ'sünden PKK'sına kadar tüm örgütlerin hedefi olan emniyet teşkilatımızın insan kaynağı tedarik ve eğitim sistemini sadece devlete ve millete hizmet edecek şekilde bir yapıya kavuşturduk. Bu adımın hemen ardından yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminden bugüne kadar da 38 bin emniyet mensubunu ihraç ederek teşkilatı FETÖ gölgesinden tamamen arındırdık" dedi.

'EMNİYET TEŞKİLATIMA BU TÜR BİR İFTİRADA BULUNAMAZSINIZ'

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin, "CHP Genel Başkanı'nın güvenlik güçlerimize attığı bu iftirayı cevaplandırmayı Cumhurbaşkanı olarak sorumluluğumun bir gereği, böyle gördüğüm için değinmek mecburiyetinde kalıyorum. Türkiye geçmişte en iğrenç en alçak iftiralarla ülkenin seçilmiş başbakanını darağacına gönderecek kadar pespayeleşen tek parti devri zihniyetinin hezeyanlarına maruz kalmıştı. Şu anda siz kalkıp da Güneydoğu'da, doğunun değişik yerlerinde uyuşturucu köklerini toplamak suretiyle bu mücadeleyi veren emniyet teşkilatıma bu tür bir hakarette bulunamazsınız, bu tür bir iftirada bulunamazsınız. Bu tür uyuşturucu köklerini toplayan teşkilat işte karşımda. Böyle bir teşkilatı siz nasıl olurda 'Türkiye cari açığını uyuşturucu satmak suretiyle kapatıyor' dersiniz? Bu ne insafsızlıktır. Bu ne vicdansızlıktır. Yarın bu konuşmamı çok daha farklı bir şekilde grup konuşmamda yapacağım. Çünkü bu hazmedilir bir şey değil. Haramı helali gayet iyi bilen bir iktidarı bu şekilde lekeleyemezsin. Onu sen aynaya bak. Kendinde ara" diye konuştu.

'UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK BİR BAŞARIYA SAHİBİZ'

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin sözlerine verdiği tepkiye devam ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi bizden polisiyle, jandarmasıyla, sahil güvenliğiyle; emniyet güçlerimizin canları pahasına yürüttüğü uyuşturucuyla mücadeleyi hiçe sayarak yalanlarla ve iftiralar üzerinden benzer bir oyunun peşindedir. Halbuki biz batı ülkelerinin baş edemedikleri için resmen serbest bıraktıkları uyuşturucuyla mücadelede dünyaya örnek olacak bir başarıya sahibiz. Uyuşturucu satıcılarına öylesine göz açtırmıyoruz ki cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin 3'te birinden fazlasını oluşturan 117 bini bu suçtan demir parmaklıklar arkasındadır. Sokaktaki uyuşturucu satıcılarına karşı en küçük bir müsamaha olmadığını bizzat İçişleri Bakanımız en çarpıcı ifadelerle defalarca söylemiştir. Geçmişte uzun yıllar boyunca Güney Asya'da üretilen uyuşturucunun Avrupa'ya sevk merkezi ve pazarı olan Türkiye artık bu kirli kanalları önemli ölçüde tıkamıştır."

'SİYASİ ALAN AÇTIKLARINI SANANLAR UYUŞTURUCU BARONLARINA HİZMET EDİYOR'

Erdoğan, hem ele geçirilen uyuşturucu miktarı hem cezaevine atılan uyuşturucu satıcısı bakımından rekor başarılara sahip olunduğunu vurgulayarak, "Bu hakikatlere rağmen hem güvenlik güçlerimizi hem de ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanını, onun atadığı İçişleri Bakanını ilzam ederek kendilerine siyasi alan açtıklarını sananlar uyuşturucu baronlarına hizmet etmektedir. Meclis kürsüsünde uyuşturucu satıcılarından ve organ tacirlerinden vergi alarak ülke ekonomisini kurtaracağını hem de defalarca tekrarlayarak ciddi ciddi anlatan bu zatın hezeyanlarına artık şaşırmayı bile bıraktık. Genel Başkanı böyle yapan partinin milletvekilleri boş durur mu; onlar da Yalova'da mahkeme basıp hakimlere hakaret ederek ya teröristlerin ya hırsızların safında olduklarını göstermişlerdir" dedi. 

'GENÇLERİMİZİ KORUMAK İÇİN ELİMİZDEKİ İMKANLARI SONUNA KADAR KULLANACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 7 yılda akademi bünyesinde yetiştirdikleri 18 bin 398 komiser yardımcısının, 116 bin 269 polis memuru ve 28 bin 742 çarşı- mahalle bekçisiyle emniyet teşkilatını daha da güçlendirdiklerini vurgulayarak, "Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun öncelikli hedeflerinden biri de ülkemizde huzurun kökleştirilmesidir. Bunun için insan hak ve özgürlükleriyle can ve mal güvenliğinin her türlü fiili ve potansiyel tehdide karşı güvence altına alınmasına önem veriyoruz. Türkiye Yüzyılı şefkat ve merhamet yüzyılı olacaktır; bunun teminatı sizlersiniz. Şehir ve karayolu güvenliği gibi klasik hizmetleri zaten en iyi şekilde yürütmeyi sürdürüyoruz. Asıl üzerinde yoğunlaştığımız alanlardan biri gençlerimizin terör ve uyuşturucu gibi belalara karşı korunmasıdır" dedi.

Erdoğan, ne terör örgütlerine ne uyuşturucu baronlarına ne de sapkın ideolojik akımlara kaptırılacak tek bir evladın olmadığını dile getirerek şunları söyledi:

"Siyasetin içinde olupta hükümetimizi, iktidarımızı, cari açığını özellikle uyuşturucu kaynaklarından temin ettiği gelirle kapatacağını söyleyen zavallılara bir sözüm var, onu yarın söyleyeceğim. Zira şu an bizim iktidarımızın uyuşturucuyla mücadele etmekten başka herhangi bir şey olmadığı gibi o tür kaynaklardan esinlenerek ülkeyi büyütmek gibi bir derdi de yoktur. Biz haramı iyi biliriz. Helali iyi biliriz. Haram size kalsın ey siyasiler. Bunu da böyle bilin. Güvenlik güçlerimizin milletimizin huzuru ve özellikle uyuşturucuyla mücadele konusundaki fedakarlığının böylesine ucuz siyaset oyunlarına meze yapılmasına izin vermeyeceğiz. Milletimizin irfanına havale ettiğimiz bu tür iftiralara aldırmadan gençlerimizi her türlü tehdide karşı korumak için elimizdeki imkanları sonuna kadar kullanmaya devam edeceğiz."

'SOSYAL MEDYA MECRALARINDA İFTİRALARLA BİNLERCE KİŞİ LİNÇ EDİLİYOR'

"Böyle bir konuyla huzurunuzda bulunmaktan gerçekten üzüntü duyuyorum" diyen Erdoğan, "Ama bu tür saldırılar karşısında susmakta herhalde dilsiz şeytan olmayı gerektirir. Biz dilsiz şeytan da olmayacağız. Türkiye'de huzuru kökleştirme çabalarımızdaki bir diğer önceliğimiz insanımızı sadece fiziki değil aynı zamanda dijital zorbalıklara karşı da güvenlik altına almaktır. İnternetin ve buna bağlı mecraların çoğalması, hayatı kolaylaştırmanın yanında siber suçlara ve yeni suçlu tiplerine de yol veriyor. Giderek asimetrik bir tehdit kaynağı haline gelen dijital terör insanımızın huzuru ve haysiyetiyle birlikte devletimizin güvenliğini de hedef alıyor. Hiçbir sınırın ve etik kuralın olmadığı sosyal medya mecralarından yayılan sahte, yalan ve iftiralarla her gün binlerce kişi linç ediliyor, hedef gösteriliyor, milyonların hayatı kararıyor. Evinde, iş yerinde, sokakta koruduğumuz insanımızı dijital dünyanın dehlizlerinde tek başına çaresiz bırakamayız. Dahası Türkiye dünyada en fazla dezenformasyona maruz kalan ülkedir" dedi.

'TÜRKİYE DÜŞMANI KARANLIK ODAKLAR SOSYAL MEDYAYI KAOS OLUŞTURMAK İÇİN KULLANIYOR'

Erdoğan, FETÖ'den bölücü terör örgütüne Türkiye düşmanı pek çok karanlık odağın, sosyal medya mecralarını Türkiye'yi karıştırmak, insanları birbirine kışkırtmak ve sosyal kaos oluşturmak için kullandığını belirterek, "Terörün hedefleri açısından Kızılay'da bomba patlatmakla yalanı bir silah olarak kullanmak arasında hiçbir fark yoktur. Türkiye gibi benzer tehditlerle yüzleşen gelişmiş ülkelerin siber suçlara ve terör propagandasına karşı çeşitli adımlar attığını görüyoruz. Kısa süre önce meclisimizin takdiriyle hayata geçen yasal düzenlemenin ülkemizin dijital teröre özellikle karşı hukuk ve demokrasi zemininde yürüttüğü mücadeleyi daha da kolaylaştıracağına eminim. İnsanımızın demokrasimizin ve devletimizin güvenliği noktasında gereken her türlü adımı atmakta en küçük bir tereddüt göstermeyeceğiz. Afet ve göç yönetimi gibi bu alanlarda sahip olduğumuz birikimi ülkemizi ve milletimizi gelecekteki muhtemel tehlikelere karşı daha iyi korumak için geliştirmeye devam edeceğiz" dedi. 

'İNSANIMIZA VERDİĞİMİZ HİZMETİN KALİTESİNİ SÜREKLİ YÜKSELTİYORUZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin afet ve göç yönetiminde, insani, ahlaki, hızlı ve etkili yöntemlerle dünyaya örnek haline gelmiş bir ülke olduğunu vurgulayarak, "Bu birikimi hep daha ileriye taşımak için gece gündüz çalışıyoruz. Hulaseten ülkemizin fiziki ve dijital güvenlik şemsiyesini insan gücü ve teknoloji gücüyle mümkün olduğu kadar genişletiyoruz. Bu amaçla teröristler yanında her türlü hukuk dışı sızma girişimlerine karşı da tahkim ediyoruz. Polisimizle, jandarmamızla 780 bin kilometre kare vatan toprağı ile mavi vatan denizlerimizin her karışından insanlarımızın huzurla yaşadığı bir ülke vasfımızı sürekli güçlendiriyoruz, güçlendireceğiz. Potansiyel tehditleri belirlemek ve vakitlice tedbir almak için risk analizine yönelik çalışmaları artırıyoruz. Güvenlik Acil Durum Merkezi; GAMER'i bu amaçla yapay zeka destekli sistemlerle güçlendiriyoruz" dedi

Erdoğan, plaka ve yüz tanıma gibi modern sistemlerden de yararlanarak Türkiye'de hiçbir suçlunun sokağa adım atamayacağı bir sistemi ülke geneline yaygınlaştırdıklarını belirterek, 'Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalmalı' anlayışıyla veri güvenliği konusunda yerli ve milli çözümler üretiyoruz. Kimlik belgelerinden pasaportların yenilenmesine, dijital arşivden çeşitli elektronik devlet uygulamalarına kadar attığımız her adımda insanımıza verdiğimiz hizmetin kalitesini sürekli yükseltiyoruz. Elbette her iş gibi güvenlikte de asıl olan insandır. Onun ihtiyaçları ve beklentileridir. Bu hizmetleri sunan kamu görevlilerinin vasıflarıdır. Bu bakımdan polis akademimizin bünyesinde yürütülen çalışmaları çok önemli görüyorum. Amacımız milletimizin her bir ferdine vatandaşı olmakla gurur duyduğu bir ülkede yaşadığını hissettirmektir. Bunu da emniyet teşkilatımızın kıymetli mensuplarının desteğiyle gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

'VESAYETİN ÜLKEYE YAPTIĞI İHANETLERİ HATIRLAYIN'

Erdoğan, kendilerinin millete 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' derken aynı zamanda ülkenin her bir ferdini devletin birinci sınıf vatandaşı haline getirme sözünü verdiklerini hatırlatarak, "Hak ve özgürlüklerin kullanımından refahın tabana yayılmasına, ülkemizin dünyadaki itibarının yükseltilmesine kadar geniş bir alanı kapsayan bu sözü yerine getirecek adımları atmak tabi ki kolay olmadı. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız her eserin, her hizmetin, her reformun, her sessiz devrimin önüne çıkartılan engelleri, kurulan tuzakları hatırlayın. Vesayetin, faili meçhul cinayetlerden terör örgütlerinin önünü açmaya kalkınma projelerimi sabote etmeye kadar ülkeye yaptığı ihanetleri hatırlayın. Gabar'ı güvenlik güçlerimiz çökertti. Cudi'yi aynı şekilde güvenlik güçlerimiz çökertti. Tendürek'te aynı şekilde sizler vardınız. Hiç girilmeyen inlere tüm güvenlik güçlerimiz girdiler mi girdiler; bundan sonra girecekler mi; girecekler. Oralar da çökecek" şeklinde konuştu.

'YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ'

Erdoğan, sınırlara yığılan terör örgütleri üzerinden Türkiye'yi kaosa, kana, ateşe boğma girişimlerinin hatırlanmasını isteyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"DEAŞ'la sahada göğüs göğüse çarpışan tek NATO müttefiki olmamıza rağmen ülkemizi atılan ahlaksız iftiraları hatırlayın. Uluslararası alanda sergilenen sinsi tecritlerle savunma sanayiden ekonomiye her konuda Türkiye'ye diz çöktürme çabalarını hatırlayın. Biz tüm bunlarla mücadele ederek ülkemizi bugünkü seviyesine getirdik. Bunu sizlerle beraber sizlere güvenerek birlikte yaptık. Bedelini ödemediğimiz hiçbir eser, hiçbir hizmet, hiçbir kazanım, hiçbir ileri adım göremezsiniz. Hamdolsun geçtiğimiz 20 yılda ülkemizde kurduğumuz bu güçlü demokrasi ve kalkınma altyapısı sayesinde bugün Türkiye Yüzyılı vizyonunu konuşabiliyoruz. Cumartesi günü açılışını coşkuyla yaptığımız ülkemizin ilk yerli ve milli otomobili Togg'un cumhuriyetimizin yeni asrının kıvılcımı olarak değerlendiriyoruz. İnşallah ekonomide sağlayacağımız ilerlemeyle savunma sanayi başta olmak üzere çeşitli alanlardaki kalkınma projelerimizi hayata geçirmeyi sürdürerek yolumuza devam edeceğiz" (DHA)

Bu haber DHA’nın abonelerine gönderdiği içerik doğrultusunda yayınlanmıştır. haberchannel.com editörleri bu habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

Editör: MURAT ÖZER