AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. deprem, Marmara, İç Aradolu ve Tarkya bölgelerinde hissedilirken merkez üssü Düzce'de bazı binalarda çatlaklar oluştu. yüksekten atlayan birçok kişinin yaralandığı bilgisine ulaşıldı.

Düzce'de 12 Kasım 1999 depreminin yıl dönümünde sabaha karşı meydana gelen deprem geniş bir bölgede hissedildi. AFAD verilerine göre saat 04.08'de merkez üssü Düzce ili Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Zeminden 6.81 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, başta Düzce olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Edirne illeri ile ilçelerinde hissedildi.

Düzce’de ve yakın çevredeki illerde depremin ardından vatandaşlar sarsıntıyla birlikte sokaklara çıktı.

Düzce’de korkuya kapılan bazı vatandaşlar yüksekten atlamak sonucu yaralandı. Bazı binalarda çatlaklar oluştu. Polise binalardan kopan beton parçalarının park halindeki araçların üzerine düştüğü yönünde ihbarlar geldi.

Depremin ardından Düzce’de elektrik kesintisi yaşandı. Düzce’de polis, sağlık ve itfaiye ekipleri bölgeden gelen ihbarlara yönelirken, herhangi bir can kaybı olduğu yönünde bilgi gelmedi. 

SOYLU: CAN KAYBI BİLGİSİ BULUNMAMAKTADIR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada, "Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde #deprem'in ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir." bilgisini paylaştı.

AFAD: EKİPLER BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Depremle ilgili AFAD'dan yapılan bilgilendirmede ise "Gölyaka ilçesinde saat 04.08’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Düzce, Ankara, İstanbul ve Sakarya AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi. (DHA)

4.7 BÜYÜKLÜĞÜ ARTÇI DEPREM OLDU

Deprem nedeniyle birçok bölgede vatandaşlar battaniyelerle evlerinden çıkarken kısa süre erisinde 18 artçı şok yaşandı. Bu artçı depremlerin en büyüğü saat 04.37'de merkez üssü Düzce'nin Çilimli ilçesinde 4.7 büyüklüğünde, zeminden 8.52 derinliğinde meydana geldi. (DHA)

AFAD BAŞKANI SEZER'DEN AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Yunus Sezer Düzce'de meydana gelen depreme ilişkin, "Düzce ilimizin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. An itibarıyla bölgede herhangi bir olumsuz durum bulunmuyor. Saha tarama çalışmaları devam ediyor. Düzceli hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" açıklamasında bulunudu.

DÜZCE'DE ART ARDA DEPREM

AFAD'dan yapılan açıklamada saat 04.08'de 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremden sonra Düzce'nin Çilimli ilçesinde saat 04.30'da 4.7 büyüklüğünde, 8.52 derinliğinde bir deprem daha meydana geldi. Bunun ardından AFAD'dan yapılan bir diğer açıklamada, "Düzce ilimizin Gölyaka ilçesindeki 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından, an itibarıyla 18 artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz" denildi. (DHA)

39 KİŞİ HASTANELERDE TEDAVİYE ALINDI

Düzce’de saat 04.09’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde korkuya kapılan bazı vatandaşlar, pencerelerinden ya da balkonlarında atladı. Yaralananlar, ambulanslarla ve özel araçlarla hastanelere kaldırıldı. 30 kişi Düzce Devlet Hastanesi’nde, 9 kişi ise Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde olmak üzere toplam 39 kişi tedaviye alındı.

Depremin ardından artçı depremler meydana gelirken, vatandaşlar sokakta bekleyişlerini sürdürüyor. Polis merkezinden devriyede bulunan ekiplere anonslar yapılarak, vatandaşları binaların altlarında bulunmamaları yönünde uyarmaları istendi. (DHA)

DÜZCE’DE OKULLAR TATİL EDİLDİ 

Düzce Valisi Cevdet Atay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, okulların tatil edildiğini duyurarak, “İlimizde yaşanan deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün eğitim- öğretime ara verilmiştir. Hepimize çok geçmiş olsun” dedi. 

GÖLCÜKLÜLER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Öte yandan Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde depremi hissedenlerin çoğu, sokaklara akın etti. 17 Ağustos 1999 depreminin merkez üssünde paniğe kapılanlar, evlerinden dışarı çıkarak, parklarda ve açık alanlarda bekledi.

BAKAN KOCA: 1'İ AĞIR 22 YARALIMIZ VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Düzce’de saat 04.09’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde 1'i ağır 22 kişinin yaralandığını açıkladı. Bakan Koca, "Düzce’de 22 yaralımız var, 1’inin durumu yüksekten atlama sebebiyle ağır. Şehre gerekli ambulans ve UMKE timi görevlendirmeleri yapılmıştır" dedi. 

VALİ ATAY: CAN KAYBI YOK

Düzce Valisi Cevdet Atay da "İlimizde meydana gelen 5.9 şiddetinde ki depremin ardından valiliğimize, AFAD ve 112 ekiplerine şu ana kadar ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun" açıklamasında bulundu. 

KALP KRİZİNDEN YAŞAMINI YİTİRDİ

Düzce Çay Mahallesi'nde oturan 63 yaşındaki Sevim Çengel'in, yaşanan depremin ardından panik ve korkuya kapıldığı ve geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.

BOLU VE SAKARYA’DA DA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Düzce’de sabaha karşı meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından sarsıntının yoğun olarak hissedildiği Bolu ve Sakarya’da da eğitime bir gün ara verildi.

SOYLU: KÖYLERDEKİ TARAMALAR BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAMLANDI

Depremin ardından Ankara AFAD Genel Müdürlüğü’ne gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgeler valilik, emniyet, jandarma, kaymakamlık ve muhtarlıklarının görevinin başında gelişmeleri takip ettiğini söyledi. Soylu, Düzce’de köylerdeki taramaların büyük ölçüde tamamlandığını, birkaç ahır yıkıntısı dışında ağır hasarlı ve bina çökmesi gibi ihbarların alınmadığını belirtti.

‘EN BÜYÜĞÜ 4,2 45 ARTÇI SARSINTI OLDU’

Bakan Soylu, AFAD verilerine göre saat 06.00’ya kadar en büyüğü 4.2 olmak üzere 45 artçı sarsıntının olduğunu ifade etti. Dışarı çıkan vatandaşlara da battaniye sevkiyatının yapıldığını belirten Bakan Soylu, olası hırsızlık ve benzeri olumsuzluklara karşı jandarma ile polis ve bekçilerin görevinin başında olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan helikopterle Düzce'ye gitti.

TATAR: VATANDAŞLAR HASARLI BİNALARDAN UZAK DURSUN

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Depremden sonra 4,5 ve 5 büyüklüğünde artçı sarsıntılar beklenebilir. Ağır hasarlı ya da çatlak binalar varsa vatandaşların buralardan uzak durmasında yarar var" uyarısında bulundu. 12 Kasım 1999 depreminde yüzey kırığı kırılmayan 5-6 kilometre bir hat olduğunu belirten Tatar, "Sismik bir boşluk olarak duruyordu ve bu bölge yeni bir deprem oluşturabilirdi. Bugünkü deprem ile bu hat kırılmış oldu" dedi.

ZONGULDAK'TA VATANDAŞLAR GECEYİ DIŞARIDA GEÇİRDİ

Zonguldak’ta da hissedilen depremde vatandaşlar panik yaşayarak sokağa çıktı. Birçok vatandaş kendisiyle birlikte evcil hayvanlarını da yanında dışarı çıkardı. Deprem anında uyuduğunu söyleyen üniversite öğrencisi Muhammet Can Altay (19), "Hafif şiddetliydi ama şaşırdık açıkçası, asansöre binmedik. Tam çök kapan yapacaktık ama o süre içinde deprem sonlanmış oldu. Şükür bir şey olmadı. Direkt sokağa çıktık. Şimdilik eve dönmeyi düşünmüyoruz.” dedi.

Döndüye Fındıklı (74), depreme yatakta yakalandığını ve dışarı çıktığını söyledi. Fındıklı "Uyurken sallandım. Bismillahirahmanirahim deyip deprem oluyor dedim. Kalktım ayağımın üstüne, birkaç adım atıp kendime gelir gibi oldum. Baktım millet sokakta. Sokağa indim bende” diye konuştu.  

EREĞLİ’DE ESKİ BİR BİNADA ÇATLAK OLUŞTU

Ereğli ilçesinde de bazı vatandaşlar deprem anında yaşadıkları korku ile birlikte evlerini terk etti. Bazı vatandaşlar evlerinden aldıkları battaniye ve yastıklarla arabalarına binerek uyumaya çalıştı. Bazı vatandaşlar ise sokakta çocuklarıyla beklemeye başladı. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Bölücek Mahallesinde Mehmet Yıldırım’a ait eski bir binada çatlak meydana geldiğini belirterek, "Şu anda AFAD ve itfaiye ekiplerimiz de olay mahallinde çok şükür can ve mal kaybı yok” dedi.

BURSA VE YALOVA'DA ŞİDDETLİ HİSSEDİLDİ

Deprem, Bursa ve Yalova’da da şiddetli şekilde hissedildi. Vatandaşlar, sarsıntı ile birlikte binalardan sokaklara çıktı. Depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Bursa Valisi Yakup Canbolat "Düzce Gölyaka ilçesinde meydana gelen ve Bursa'mızda da hissedilen 5,9 şiddetindeki depremde ilimizde an itibarıyla tespit edilen bir olumsuz durum yoktur" ifadesini kullandı.

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada kentte herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirterek, "Sahadaki ekiplerimizden bilgi aldık. Çok şükür ki Yalova'mızın herhangi bir bölgesinden kötü haber almadık. Geçmiş olsun Yalova’m.” dedi. (DHA)

SAKARYA'DA BİR DÜKKANDA DEPREM ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Sakarya'da bir magazada deprem anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde tavanda asılı olan aydınlatmaların bir süre sallandığı görülüyor. (DHA)

Düzce'de bugün sabaha karşı merkez üssü Gökova ilçesi olan Richter ölçeğine göre 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Marmara ve İç Anadolu bölgelerindeki birçok ilde hissedilen depremde, Düzce’de bazı köylerde ahırlar yıkıldı, evlerde hasar ve duvarlarında çatlaklar oluştu. Depremde, çoğu yüksekten atlamaya bağlı olarak Düzce'de 37, Zonguldak'ta 6, Bursa'da 4, İstanbul, Sakarya ve Bolu'da 1 kişi olmak üzere toplam 50 kişi yaralandı.

Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde oturan vatandaşlar, güne Düzce merkezli depremle uyandı. AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, (AFAD), saat 04.08’de olan depremin merkez üssünü Gökova ilçesinin Kemeryani köyü, büyüklüğünü ise 5.9 olarak açıkladı. Yerin 6.81 kilometre derinliğinde olan deprem, Düzce’nin yanı sıra Bursa, Sakarya, Yalova, Bolu, Kocaeli, Zonguldak, Bartın, Ankara, Eskişehir, Kütahya, İstanbul, Tekirdağ ve Edirne’de hissedildi. Birçok ilde vatandaşlar, sarsıntıyla birlikte yataklarından fırlayıp, panik içinde sokaklara çıktı. Depremin merkez üssü Düzce’de elektrik kesintileri yaşandı. Düzce’de itfaiye, jandarma, polis ve sağlık ekipleri teyakkuza geçti. Düzce, Ankara, İstanbul ve Sakarya’dan AFAD ile Kızılay ekipleri de bölgeye sevk edildi. Ekipler, bölge genelinde hasar tespiti için çalışma başlattı. Depremin merkez üssüne yakın bölgedeki köylerde bazı ahırlar yıkıldı, birçok binada da hasar ve çatlaklar oluştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da depremin ardından bölgeye gitti.

AFAD’DAN BÖLGEYE 10 BİN BATTANİYE, 500 ÇADIR

AFAD bölgeye 10 bin battaniye ve 500 çadır gönderdi. AFAD’dan yapılan açıklamada, "Bölgeye 10 bin adet battaniye ile 480 aile tipi, 20 genel maksat çadırı gönderilmiştir. 10 adet mobil baz istasyonu yönlendirilmiştir. Bölgeye 1 mobil koordinasyon TIR'ı ile 1 sosyal çalışma TIR'ı sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da halka psikolojik destek sağlamak üzere 10 ekip görevlendirdi.

50 KİŞİ YARALANDI

Deprem sırasında paniğe kapılan bazı vatandaşlar, evlerinin balkon ve pencerelerinden atlayarak yaralandı. Bazı vatandaşlar ise stres kaynaklı sağlık sorunu yaşadı. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Düzce'de 37, Zonguldak'ta 6, Bursa'da 4, İstanbul, Sakarya ve Bolu'da 1 kişi olmak üzere toplam 50 vatandaşımız yaralanmıştır" denildi

KALP KRİZİNDEN YAŞAMINI YİTİRDİ

Düzce’nin Çay Mahallesi'nde oturan Sevim Çengel (63), deprem sırasında fenalaştı. Hastaneye kaldırılan, kalp krizi geçirdiği tespit edilen Çengel, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

VATANDAŞLAR DIŞARIDA SABAHLADI

Depremin ardından Düzce’de korkuyla dışarıya çıkan vatandaşlar, sabaha kadar ateş yakıp dışarıda bekledi. Bazı vatandaşlar ise araçlarında sabahladı. Kızılay, vatandaşlara, battaniye ve sıcak çorba dağıttı. Polis ekipleri, olası hırsızlık olaylarına karşı tedbir aldı.

17 Ağustos 1999 depreminin merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi ile Sakarya’da da vatandaşlar, gün ağarıncaya kadar sokaklarda ve parklarda bekledi. 

3 İL VE 1 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Depremin merkez üssü Düzce ile sarsıntının yoğun olarak hissedildiği Bolu ve Sakarya ile Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde okullar 1 günlüğüne tatil edildi.

BÖLGE BEŞİK GİBİ

Saat 04.08’de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede saat 09.05’e kadar 101 artçı sarsıntı oldu. Bu depremlerin en büyüğü merkez üssü Gölyaka ilçesinde de saat 06.50’de 4.3 olarak ölçüldü. (DHA)

BAKAN KOCA: 1'İ AĞIR, 68 YARALIMIZ VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) AK Parti grup toplantısı öncesi, Düzce'nin Gölyaka ilçesi merkezli 5.9 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yaptı. Bakan Koca, yaralı sayısına ilişkin, "Şu an Düzce'de 37 yaralımız var. 1 yaralımızın durumu ağır. Entübe, solunum cihazına bağlı. 1'inci kattan düşme sonucu Afganistan uyruklu 28 yaşında bir kişi, beyin kanaması var. Toparlayabileceğini düşünüyoruz. Toplam 68 yaralımız var. Bu yaralıların 26'sı hastanede yatış yapılarak takip ediliyor. Ağır yaralımız dışında diğer vatandaşlarımızın genel durumları iyi" diye konuştu. (DHA)

'YATAKTAN KALKAMADIM, TUĞLALAR HEP ÜZERİME GELDİ'

Gölyaka ilçesi Körpeşler Mahallesi 1441’inci Sokak’ta oturduğu apartman dairesi hasar gören yerel gazeteci Cihan Tutkun yaşadıklarını anlattı. Tutkun, “Saat 04.00’te yattım. Kedi huysuzlandı. Sallanmaya başladık. O sarsıntıda yataktan kalkamadım. Tuğlalar hep üzerime geldi. Karanlıkta onları göremedim. Kedimi aradım, bulamadım, dışarıdan ışık bulup geldim. Yaklaşık 1 saat kedimi aradım. Durum bu. 12 Kasım depremini daha etkili yaşamıştık. Bundan daha etkiliymiş. Bu daha yüzeyde olduğu için etkisi biraz daha fazla oldu. Üst katta 6 daire daha var ancak sadece bu katta hasar var. 7 saniye sürdü dediler ama bana 1 dakika gibi geldi. Durmayacak sandım. Yataktan da kalkamadım. Yaşlıları falan yukardan aldık indik. Şimdi çok şükür yıkım yok” dedi.

12 Kasım 1999’daki Kaynaşlı depremini yeniden hatırladıklarını anlatan Tutkun, “Allah beterinden saklasın. Demek ki unutmamak gerekiyor. 23 sene oldu, insan unutuyor. Daha 10 gün önce deprem tatbikatı yaptık. Sık sık hatırlatmakta fayda var diye düşünüyorum. Bundan sonra kendi evimde annemle birlikte kalacağım. Bu evde bu görüntüden sonra kalınmaz” ifadelerini kullandı. (DHA)

MARKETTE DEV RAFLAR YIKILDI

Düzce'de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde, Fevzi Çakmak Mahallesi Bolu Caddesi'nde bulunan ve toptan satış yapılan maketin dev rafları devrildi. Markette büyük çapta hasar meydana geldi. Yüzlerce ürün, yerlere saçılırken, kullanılamaz hale geldi. Market çalışanları, depremin ardından temizlik çalışması başlattı. (DHA) 

BAKAN KURUM: DÜZCE'DE SAHADAYIZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 5.9 büyüklüğündeki depremle sarsılan Düzce'nin Gölyaka ilçesine geçerek, hasar tespit çalışmalarına ilişkin inceleme yapacak. Bakan Kurum, Düzce'ye hareketinden önce Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Çevre illerden tüm ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. 37 hasar tespit ekibimiz, 1 mobil laboratuvar aracı, 5 koordinasyon ve izleme aracımızla Düzce’de sahadayız. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hızla hasar tespitleri tamamlayıp adımlarımızı atacağız" dedi. (DHA)

ÇADIR KENTLERİN KURULUMUNA BAŞLANDI

Düzce’de meydana gelen 5.9'luk depremin ardından yapıları hasar gören ya da yaşadıkları korku nedeniyle geceyi evlerinde geçirmek istemeyenler için çadır kentlerin kurulumuna başlandı. Gölyaka’da belediyeye ait Kapalı Pazaryeri ve Kültür Park alanlarına kurulan çadırlarda depremzedelere ev sahipliği yapılacak. AFAD personeli tarafından iki ayrı alana hazırlanan, her biri 16 metrekarelik 120 çadırın içinde battaniyeler de olacak. (DHA)

AFAD: 2 BİN 234 PERSONEL, 444 ARAÇ GÖREVLENDİRİLDİ

AFAD'dan yapılan açıklamada, Düzce Gölyaka merkezli 5.9'luk depremin ardından bölgede en büyüğü 4.3 olmak üzere toplam 138 artçı meydana geldiği belirtildi. Yaralı sayısına ilişkin ise "Sağlık Bakanlığı'ndan alınan bilgide an itibariyle Düzce'de 37 kişi, İstanbul'da 2 kişi, Zonguldak'ta 10 kişi, Sakarya'da 26 kişi, Bolu'da 1 kişi ve Bursa'da 4 kişi olmak üzere toplam 80 yaralı olduğu bildirilmiş olup halen 23 kişinin tedavileri hastanelerde devam etmektedir" denildi.

Bölgede çalışmaların sürdüğü belirtilerek, "AFAD, jandarma, emniyet, 112, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Kızılay, İlbank ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden toplamda 2 bin 234 personel ve 444 araç görevlendirilmiştir. AFAD Lojistik deposundan 10 bin battaniye, 20 adet 112 metrekare genel maksat çadırı ve 489 adet 16 metrekare aile yaşam çadırı, 480 yatak, 480 yastık-çarşaf seti ve 1200 ısıtıcı sevk edilmiştir" açıklaması yapıldı. 

'1 MİLYON TL ACİL YARDIM ÖDENEĞİ GÖNDERİLDİ'

Afet Psikososyal Grubu tarafından 1057 kişiye psikososyal destek hizmeti verildiği kaydedilen açıklamada, "Afet Zarar Tespit Grubu, 20 personel ile bölgede çalışmalara başlamıştır. Düzce ilinin bazı bölgelerinde kontrol amaçlı elektrik kesintisi yapılmaktadır. Bölgeye 10 adet mobil baz istasyonu sevk edilmiştir. Afet Beslenme Grubu ve Türk Kızılay tarafından 12 bin 900 çorba, 13 bin 734 ikramlık malzeme, 16 bin 528 meyve suyu ve 5 bin 784 su dağıtılmıştır. Ayrıca, bölgede 4 bin 210 battaniye dağıtımı yapılmıştır. Düzce iline, Başkanlığımızdan 1 milyon TL acil yardım ödeneği gönderilmiştir. Bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi. (DHA)

DEPREMDE AYAĞI TAKILIP DÜŞEN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Düzce’nin Gölyaka ilçesi merkezli 5.9 büyüklüğündeki deprem sırasında Çilimli’ye bağlı Pırpır köyünde oturan Hikmet Çelebi (48), panik içinde evinden çıkmaya çalışırken ayağı takılarak düştü. Başını beton merdiven korkuluklarına çarpan Çelebi, sağlık ekipleri tarafından ilk olarak Çilimli Entegre Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Hikmet Çelebi ardından kaldırıldığı Atatürk Devlet Hastanesi’ne yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

HASAR TESPİT ÇADIRLARI KURULDU

Düzce’nin Gölyaka ilçesindeki 5.9 büyüklüğündeki depremde evleri zarar gören kişilerin kolaylıkla müracaat edebilmesi için kent meydanına AFAD tarafından ‘Hasar tespit çadırları’ kuruldu. Evleri hasar gören kişiler, bu çadırlara gelerek tutanak tutturdu. İşlemlerin tamamlanmasının ardından beyanda bulunan kişilerin evleri, yetkili mühendisler tarafından kontrol edilerek rapor altına alınacak.

Hasar tespit çadırına gelerek beyanda bulunan kişilerden Yılmaz Karagüzel, 12 Kasım 1999 Düzce depremini de yaşadığını ifade ederek, depremlere alışkın olduklarını söyledi. 1999 depreminde büyük zorluklar yaşandığını anlatan Karagüzel, “Biz zaten alışkınız. Allah’ın vermiş olduğu bir hareket diyelim buna. Çok şükür can kaybımız yok. Ufak tefek eksiklerimiz, zararlarımız illa ki oluyor ama bunlar da devlete yük olacak şekilde değil. Devletimizden de Allah razı olsun. Ama genelde biz bu tür depremlere alışkınız. 1999 yılında da bir deprem yaşadık. O zaman daha berbattı, kardeşlerim başka yerlerdeydi deprem anında. Aşağı yukarı 23 kişi bir çadırda yaşadık. Çok zorluk çektik. 23 kişiyle beraber kahvaltı yapmanın bile hesabını siz yapın. Hasarlı binalarda oturuyoruz. Bizim binalarımız kaç tane deprem geçirdi, zaten hasarlanmıştı. Binaların gücü, kuvveti gitti. Aslında otururken de çok tedirgin oluyorduk ama yapacak bir şey yok” dedi. (DHA)

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ KENTTEN AYRILIYOR

Düzce'nin Gölkaya ilçesindeki 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Düzce Üniversitesi 1 hafta süreyle tatil edildi. Bunun üzerine üniversitede öğrenim gören öğrenciler memleketlerine gitmek için Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne akın etti. Otobüslerde yer bulmaya çalışan öğrenciler, otogarda yoğunluk oluşturdu. Otobüs firmaları da ek sefer koyarak öğrencilerin memleketlerine gitmeleri için kolaylık sağlamaya çalıştı.

Memleketi Giresun’a gitmeye çalışan üniversite öğrencisi Samet Bay, "Buraya okumaya geldik, başımıza böyle bir hadise geldi. Neye uğradığımızı şaşırdık. Gece bir gürültü ile kalktık. Arkadaşlarım da ben de burada mağdur kaldık. Bir yolunu bulup memlekete gitmeye çalışıyoruz. İnşallah gideceğiz. Zor bela yer bulmaya çalışıyoruz. İnternetten bulamadım. Geldim otogarda söyledim. Rica, minnet bir yer ayarlamaya çalıştılar. İnşallah olursa gideceğiz. Giresun’a gideceğim. İlk kez başıma böyle bir durum geldi. Neye uğradığımı şaşırdım. Hiç böyle bir duygu tatmadım. Bana büyük ders oldu. Tüm Türkiye’de inşallah böyle bir şey yaşanmaz. Yurtta kalıyoruz. Merdiven boşluklarında baya hasar var. Tahminim deprem sağ taraftan gelmiş. Çünkü sağ duvarlar çatlamış, sol duvarlarda herhangi bir şey yok. Odalarımızda da çatlaklar var. Alçı çatlağı diye düşünüyorum. Korktuk. Arkadaşlarım ve ben çok korktuk. Sadece buralar değil, iç kısımlar, arkada yeşil alan dolu" dedi.

Yine İstanbul'daki ailesinin yanına gitmeye çalışan Yağız Furkan Yılmaz, “Memleketime gidiyorum. Çok uzun süre gibi geliyor. Dışarı çıkıp 1-2 saat sonra kısa sürdüğünü fark ediyorsunuz o şok edici oluyor. Yurtta kalıyorum. Binada bazı hasarlar mevcut. Hazır okullar tatil olmuşken ben de memlekete gideyim dedim. Daha önce deprem yaşadım ama bu kadar büyük olanı ilk kez yaşadım. İstanbul’a gidiyorum” ifadelerini kullandı.

Düzce Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Levent Sivrikaya ise hem şehir içi hem şehirler arası otobüslere ek seferler koyduklarını dile getirerek "Valimizin aldığı kararla üniversitemiz 1 hafta boyunca tatil. Buna istinaden öğrencilerimizi sağ salim kendi memleketlerine göndermek adına hem terminal esnafı ile anlaşarak ek seferler koydurarak hem de kendimiz şehir içi otobüs taşımacılığı olarak ek seferler koyduk. Bütün araçları yetiştirmeye çalışıyoruz. Arkadaşlarımız dışarıdan otobüs çağırıyorlar. Öğrencilerimizi memleketlerine göndereceğiz" diye konuştu. (DHA)

DÜZCE’DE SU KESİNTİSİ

Düzce’de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından şehre su verilen ana regülatördeki arazı nedeniyle şehre su verilemeyeceği bildirildi.

Düzce Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Depremin ardından Beyköy ana su alma regülatöründe meydana gelen arızadan dolayı şehir genelinde su kesintisi yaşanacaktır. Ekiplerimiz arızayı gidermek için aralıksız çalışmaktadır” denildi.

BAKAN KURUM: BİZ DEPREMLE BİRLİKTE YAŞAMAYI ÖĞRENMEK ZORUNDAYIZ

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5.9’luk depremin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. İlk olarak Gölyaka Kent Meydanı’nda vatandaşlarla buluşan Bakan Kurum, depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti. AFAD’ın koordinasyon TIR’ında yetkililerden bilgi alan Bakan Kurum açıklamalarda bulundu. Sürecin geneliyle ilgili bilgiler aktaran Bakan Kurum, vatandaşların mağdur olmaması için devletin bütün imkanlarının sağlandığını ifade etti.

Yaşanan deprem nedeniyle 4 kişinin hastanelerde tedavisinin devam ettiğini belirten Bakan Kurum, ilk andan itibaren 4.3 büyüklüğünde 138 artçı depremin yaşandığını ifade ederek şunları söyledi:

"Tüm kurumlarımız gerekli koordinasyonu sağlamak suretiyle görevlerinin başında afetin ilk anından itibaren yer aldılar. Şiddet itibarıyla baktığınızda 5.9 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Bu deprem hem Düzce merkezde hem de yakın illerde Ankara’da, İstanbul’da, Sakarya’da, Bursa’da ve Kocaeli’de hissedildi. Şunu gördük ki Düzceli kardeşlerimiz, vatandaşlarımız deprem sonrasında oldukça bilinçliler. Nasıl hareket edilmesi noktasında gerçekten yapılması gerekenleri harfiyen yerine getiriyorlar. Yapı hasarlarını, hasar tespit ekiplerimiz hızlı bir şekilde 2-3 gün içerisinde tamamlamak üzere bir çalışmayı başlattılar. Tedavi gören vatandaşlarımızın büyük bir kısmı taburcu edildi. 4 vatandaşımızın hastanelerde tedavileri devam ediyor. İnşallah onlar da kısa zamanda sağlıklarına kavuşacaklar. 4.3 şiddetinde 138 artçı deprem de meydana geldi. En büyük tesellimiz de bu depremlerde hiçbir can kaybımız olmayışıdır. El birliği içerisinde tüm süreci vatandaşlarımızla birlikte yürüteceğiz.”

İLÇELERDE AĞIR HASARLI BİNALARIMIZ VAR’

Hasar tespit komisyonunun hızlı bir şekilde çalışmalarına başladığını anlatan Bakan Kurum, "Şu an sahada hasar tespit çalışmaları bir taraftan başlatıldı, diğer taraftan da AFAD’ımız, Kızılay’ımız vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarının, gıda ihtiyaçlarını giderecek çalışmaları valilik koordinasyonunda yürütüyorlar. Hem Düzce merkezde hem de depremden etkilenen tüm ilçelerde gelen talepler doğrultusunda gerek çadır ihtiyaçları, gerek battaniye, gıda ihtiyaçları koordinasyon içerisinde yürütülüyor. Hızlı bir şekilde tabi hasar tespitlerini yapacağız. Hasar tespitleriyle alakalı bugün 321 binamızda hasar tespiti yaptık. Gölyaka’da 5 binamız, 8 bağımsız bölümü ağır hasarlı gözüküyor. Yine Cumayeri, Gümüşova ve merkezde 3 binamız ağır hasarlı. Yurtlarımızı inceledik, yurtlarımızda herhangi bir hasar söz konusu değil. Tüm kamu binaları, okullarımız, hastanelerimiz incelendi. Kısmi az hasarlı, kamu binaları var. O binalara ilişkin de tadilatların yapılmasına müteakip burada kamu hizmetleri verilecek. Çocuklarımızın güvenliği sağlanmasına müteakip okullarla ilgili süreci valiliğimiz vatandaşlarımızı bilgilendirmek suretiyle bu süreci yürütüyor olacak” dedi.

‘300 KİŞİLİK BİR HASAR TESPİT EKİBİ ÇALIŞIYOR’

Binalarda yaşanan hasarların belirlenebilmesi için görevlendirilen 300 kişilik ekibin titizlikle çalıştığını anlatan Bakan Kurum, "Vatandaşlarımızın büyük bir kısmı tedbir nedeniyle dışarıdalar. Elektriğe baktığımızda bugün akşam itibariyle şehrimizin neredeyse yüzde 95’ine elektrik veriliyor olacak. İçme suyu ile ilgili İller Bankası ve belediyemiz altyapı hasarlarına baktılar, birkaç kısmi içme suyu şebekesinde hasar söz konusu. O hasarları suyu kesmeden arkadaşlarımız bu gece itibariyle tamamlamak suretiyle su verilme işini yürütüyor olacağız. Doğalgaz da tespitlerini yaptığımız binalarda, yerleşim yerlerinde, hasar olmayan yerlerde doğalgaz ve elektrik verilme süreci de koordinasyon içerisinde yürütülüyor olacak. Hasar tespitlerini günlük yaptığımız tüm hasar tespitlerini, ertesi gün vatandaşlarımıza gerek muhtarlarımız, gerek valiliğimiz, gerek AFAD’ımız yapmış olduğumuz tespitleri bildirecekler. Tespitlere müteakip vatandaşlarımızdan isteğimiz binaların hasarlı olup olmadığının tespitinin yapılmasına müteakip evlerine girmeleridir. Neticede artçı depremler hala devam ediyor. Biz bu tespitleri de yarın itibariyle 300 kişilik hasar tespit ekibimizle birlikte sadece yapısal hasarları 2 gün içerisinde tamamlamayı ve vatandaşlarımıza bildirmeyi hedefliyoruz. Diğer taraftan bina hasarları dışında eşya hasarları söz konusu bunları da valiliğimiz, defterdarlığımız bünyesinde eşya hasarları tespitine de başladılar. Kısa bir süre içerisinde eşya hasarları da tespit edilecek. Duruma göre de AFAD’ımız daha önceki depremlerde olduğu gibi yine vatandaşlarımıza yardım etmek suretiyle süreci yönetmiş olacak” dedi.

‘BİZ DEPREMLE BİRLİKTE YAŞAMAYI ÖĞRENMEK ZORUNDAYIZ’

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğuna dikketi çeken Bakan Kurum sözlerine şöyle devam etti: "Ağır hasarlı binalarla ilgili biz her afette, her depremde olduğu gibi Elazığ’da, Malatya’da, İzmir’de ne yaptıysak, Düzce’ye de aynısını yapacağız. Aslında buradaki depremde hasarın az olmasının sebebi de 2000 yılından itibaren yapılan kentsel dönüşümle, gerek yapı denetim sistemimizle, gerek TOKİ’mizle deprem sonrası yaptığımız konutlarla, yine vatandaşlarımızın yeni deprem yönetmeliğine uygun bir şekilde yaptığı konutlarla birlikte Düzce’deki deprem aslında çok fazla yapısal hasara yol açmadı. Bunun da sebebi buradaki bina stokunun yüzde 75’inin deprem sonrasında, deprem yönetmeliğine uygun bir şekilde yapılmış olmasıdır. Biz depremle birlikte yaşamayı öğrenmek zorundayız. Nüfusumuzun, topraklarımızın yaklaşık yüzde 75’i deprem bölgelerinde yaşıyor. Bugüne kadar depremlerde 80 bin canımızı yitirdik. Bu manada devletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde tüm Türkiye’de yürütmüş olduğumuz kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte de bu farkındalığı her geçen gün artırarak bu mücadeleyi kararlı bir şekilde yürütüyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 3.2 milyon konutun dönüşümünü tüm Türkiye’de sağlamış durumdayız. Bu çerçevede de inşallah kararlı bir şekilde gerek yapacağımız sosyal konutlarla, gerek millet bahçelerinde toplanma alanlarıyla deprem sürecini en iyi şekliyle yürütmeye devam edeceğiz.”

‘KONUTLARIMIZIN İNŞASINI EN KISA SÜREDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’

TOKİ tarafından inşa edilecek konutlar hakkında bilgiler aktaran Bakan Kurum, "TOKİ’mizle, Düzce’ye daha önce 6 bin 728 konut kazandırmıştık ve bu konutlar kapsamında da vatandaşlarımız güven içerisinde konutlarında yaşıyorlar. Yine yapacağımız 250 bin sosyal konut kapsamında Düzce’mize bin 100 konut sözü vermiştik bu konutlarımızı da en kısa zamanda inşasını gerçekleştiriyoruz. Konuta yapılacak bin 500 konut arsamızı da vatandaşlarımızın imkanına sunduk. Bu süreci vatandaşlarımızla birlikte yürütüyor olacağız” dedi.

‘İLÇE BELEDİYELERİNE 1'ER MİLYON LİRA’

İller Bankası aracılığıyla Düzce’de ilçe belediyelerine nakdi ödemeler yapılacağını belirten Bakan Kurum, "Belediyelerimize, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilme amacıyla ilçe belediyelerimiz Gölyaka, Gümüşova, Çilimli ve Cumayeri belediyelerimize 1'er milyon lira afet sonrasında toplamda 4 milyon lira yardım sağladık İller Bankası Genel Müdürlüğü eliyle. Yarın hesaplarına geçecek ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ilçe belediyelerimiz de karşılamaya devam edecek” dedi. (DHA)

BAKAN SOYLU: BİZ AFET BÖLGESİNDEYİZ, BUNU KABUL EDECEĞİZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, depremin merkez üssündeki Gölyaka’da AFAD tarafından kurulan deprem çadırlarını ziyaret ederek, depremzedelerle sohbet etti. Yapılan incelemelerin ardından kameralar karşısına geçen iki bakan depremle ilgili son durumu değerlendirdi.

Devlet olarak tüm imkanların seferber edildiğini aktaran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bize sayın cumhurbaşkanımızın şöyle bir talimatı var; buradan çıktığımız zaman kimsenin zihninde depremde yaşadığı travma kalmamalı. Hem milletimizin birbirine şefkati hem de devletimizin birbirine şefkati kalmalı. Aynı zamanda eksiklikler ne varsa giderilmeli. Biz de bunu sağlamaya çalışıyoruz. Biz güçlü bir devlete mensubuz. Sadece burada bunu yapıyor değiliz. Pakistan’dan, Afganistan’a kadar dünyanın her yerinde bu milletin ortaya koyduğu bu kucaklayıcılığı, kapsayıcılığı kardeşliği elbette burada devletin hizmetkar olduğu bir anlayışla getirmesi lazım ve yerine de getirmeye devam edecek. Bu gece bir endişe elbette ki var ve olacak. Çünkü sabaha karşı büyük bir korku yaşandı. Şu anda Çilimli’den, Cumayeri’ne kadar burada Gölyaka’dan, Düzce merkeze kadar çadırlarımız kuruldu, kurulmaya da devam edecek. Kim istiyorsa yardımcı oluyoruz, hepsini de yapıyoruz. Milletimizden eksik bırakacağımız hiçbir şeyimiz söz konusu olmaz” dedi.

‘YÜZDE 80’İ YENİLENMİŞ BİR YAPI STOKU İLE KARŞI KARŞIYAYIZ’

1999 yılında yaşanan depremin ardından büyük dersler çıkarıldığını ve olumlu adımların atıldığını ifade eden Bakan Soylu sözlerine şöyle devam etti:

"Şu anda spor salonlarımızın hepsi açık. Bütün yemek araçlarımız, lokantalarımız, fırınlarımız hiçbir şey konusunda milletimizin en ufak bir şey söylemesine gerek yok. Biz her şeyi üstleneceğiz. Yeter ki bu travma geçsin. 1999 yılında hakikaten burası, herkesle konuştuğumuzda biz de İstanbul’daydık o günü hatırladığımızda tekrar o günler gelir mi diye endişe ettiğimiz bir tablo söz konusuydu. Ağır bir travmaydı, büyük bir depremdi ve oradan buraya kadar Türkiye, orada elde ettiği tecrübelerle, orada attığı adımlarla büyük işler yaptı. Yüzde 75’i, yüzde 80’i yenilenmiş bir yapı stokuyla karşı karşıyayız bu bizim için örnektir. Hem kentsel dönüşüm açısından hem yenilenme açısından hem de bu yapı stokunun tekrar yeni olması açısından bir örnektir. Demek ki yapılınca oluyor. Buna Elazığ’da da, Malatya’da da, Giresun’da da, Kastamonu Bozkurt’ta da, Van’da, Simav’da da her yerde gerçekleştirdik. Deprem oluyor ama önemli olan burada bir can kaybıyla karşılaşmamamız ve bütün ekiplerin aniden müdahalesi. Milletimizin emrine amadeyiz. Biz gücümüzün yettiği kadar ülkemizin, milletimizin kapasitesiyle bu kadar yapıyoruz. Ben inanıyorum ki bizden sonra gelecekler bizden çok daha iyi yapacaklar. Yani bizden sonra gelecek nesiller çok daha iyi yapacaklar ve bütün dünyaya örnek bir şekilde gerçekleştirecekler."

‘BİZ AFET BÖLGESİNDEYİZ, BUNU KABUL EDECEĞİZ’

Türkiye’nin afet bölgesinde olduğunu ve her zaman bu tür olumsuzluklara karşı hazır olunması gerektiğini ifade eden Bakan Süleyman Soylu konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Her uyarının, her tatbikatın, her zihnimizde oluşturacağımız bu işle ilgili tedbirin, temkinin elbette ki faydası vardır. Biz afet bölgesindeyiz, bunu kabul edeceğiz. Yani selle karşılaşırız, depremle karşılaşırız. Bir saat sonra bir büyük depremin olmayacağını hiç kimse taahhüt edemez. Hangi fayda hangi kırılmanın olmayacağını hiç kimse taahhüt edemez. Aynı zamanda kışın bir çığ ile karşılaşmayacağımızı kimse taahhüt edemez. Onun için biz risklerimizi belirleyeceğiz, risk planlarımızı hazırlayacağız, ona göre tedbirler alacağız. Milletimize de bu selle karşı karşıya kaldığı zaman, bir orman yangınıyla karşı karşıya kaldığı zaman ne yapması lazım geldiğini ve hangi ilk adımları, hayat kurtarıcı ilk adımları atması lazım geldiğini bizim söylemek ödevimiz ve vazifemizdir."

‘BİRİLERİ VİRAL VİDEO HAZIRLAYABİLİR, BİZ 3 KİŞİNİN ZİHNİNE SOKALIM BU BİZE YETER’

12 Kasım tarihinde yurt genelinde yapılan deprem tatbikatına gelen eleştirilere de değinen Bakan Soylu, "Birileri egzajere edebilir, birileri viral videolar hazırlayabilir. Bunların hepsi yapılabilir ama biz 3 kişinin zihnine bunu sokalım bu bize yeter. Okullarımızda bunu yapıyoruz. Yurtlarda kalan 850 bin gencimizle beraber bunu gerçekleştirdik. Sadece ‘Çök, kapan, tutun’ değil, tahliye tatbikatı gerçekleştirdik, toplanma yeri tatbikatı gerçekleştirdik. Bugün Türkiye’de 28 bin toplanma alanı var. Bu sayı bundan 3 yıl önce 8-9 bindi. Neden bugün var? Çünkü bunun ne olduğunu bütün tatbikatlarda, bütün planlamalarda görüyoruz. Bu işin sorumlusuyuz. Yurtta nerede olacak, mahallelerde nerede olacak, şehirlerin neresinde olacak gibi konuları iyi planlarsak, bunun planlamasını yaparsak herkes adımını ona göre atar. Buna kendimizi alıştırmak zorundayız. Rahmetli annemin güzel bir lafı vardır, ‘Eyvah para etmez’ istediğin kadar ‘eyvah’ de onu şöyle yapsaydık, bunu böyle yapsaydık. Her atılan adımın faydası söz konusudur. Bu akşam vatandaşlarımızla sabaha kadar güzel bir şekilde geçirir, inşallah sabah çorbaları birlikte içeriz. İnşallah böyle bir depremle ya da afetle bir daha karşılaşmamız oluruz” dedi.

‘GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ TATBİKATIN FAYDALARINI GÖRDÜK’

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, yurt geneli gerçekleştirilen deprem tatbikatının öneminine değinerek, "Olayın ilk anından itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde mükemmel bir süreç yönetimi var ve hamdolsun kayda değer bir hasarın olmadığı, hiçbir kaybın olmadığı bir depremi yaşadık. Rabbim beterinden korusun. Burası bir üniversite şehri aynı zamanda. Öğrenci arkadaşlarımızla beraberiz. Gün boyu onları ziyaret ettik. İki hafta önce gerçekleştirdiğimiz tahliye tatbikatının faydalarını dün gece arkadaşlarımızın yurtları tedbir gereği boşaltma sürecinde yaşadık. Yurtlarımızı tahliye sürecinin hemen akabinde durum tespiti noktasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın teknik ekipleri birer birer taradılar, hamdolsun yapısal hiçbir sorunun olmadığı bir tablo ile karşı karşıyayız. Hemen akabinde de tekraren tüm genç arkadaşlarımızı yurtlarına yerleştirdik. Aileleri bu anlamda müsterih olsunlar. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte de deprem öncesi hazırlıklar, hem Allah korusun böyle bir durumla karşılaşıldığında geliştirilen refleks ve çalışmalar ile bilinç en üst noktada olacaktır. Bir deprem coğrafyasındayız. Bu coğrafyanın gerekliliklerini, bu anlamdaki hazırlıkları, tedbirleri devlet olarak 1999’daki durumla bugünü çok bariz bir şekilde farkediyoruz. Rabbim felaketler yaşatmasın” dedi. (DHA)

DÜZCE'DE EĞİTİME YARIN ARA VERİLDİ

Düzce Valisi Cevdet Atay il genelinde eğitim öğretime 24 Kasım 2022 tarihinde 1 gün ara verildiğini açıkladı. Vali Atay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Değerli hemşerilerimiz, İlimizde yaşanan deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 24 Kasım 2022 tarihinde eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca kamuda çalışan engelli ile hamile personel de idari izinli sayılacaktır." ifadelerine yer verdi. (DHA)

BAKAN KURUM SARIDERE KÖYÜNDE İNCELEMEDE BULUNDU

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin merkez üssü Düzce Gölyaka ilçesinin Sarıdere köyünde ve Çilimli ilçesinde incelemelerde bulundu.

Hasar gören binalarda incelemelerde bulunan Bakan Kurum, beraberindeki heyetle depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti. (DHA)

VALİ ATAY: OKULLARI CUMA GÜNÜ DE TATİL YAPTIK

Düzce Valisi Cevdet Atay il genelinde eğitim öğretime 24 Kasım 2022 tarihinde 1 gün ara verildiğini açıklamasının ardından 25 Kasım 2022 tarihinde de okulların tatil olduğunu açıkladı. Vali Atay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sevgili öğrenciler okullarımı cuma günü de tatil yaptık. Pazartesi günü okullarımızda görüşmek üzere" şeklinde paylaşım yaptı. 

Böylece 24-25 Kasım 2022 günleri Düzce'de il genelinde tüm okullarde eğitime ara verildi. (DHA)

Editör: MURAT ÖZER