Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, “Yeni Ay Yılınız kutlu olsun. Ejderha Yılına girerken en içten selamlarımı göndermekten memnuniyet duyuyorum" dedi. 

Teknoloji Bakanı Kacır ile AB Komsieri Ivanova'dan ortak basın toplantısı Teknoloji Bakanı Kacır ile AB Komsieri Ivanova'dan ortak basın toplantısı

EJDERHA YILI BM BAYRAM TAKVİMİNE EKLENDİ

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Çin Yeni Yılı ile ilgili kutlama mesajında, “Yeni Ay Yılınız kutlu olsun. Ejderha Yılına girerken en içten selamlarımı göndermekten memnuniyet duyuyorum. Ejderha enerji, bilgelik, koruma ve iyi şansı sembolize eder. Günümüzün küresel zorluklarının üstesinden gelebilmek için bu niteliklere ihtiyacımız var. Bu yıl BM’deki kutlamalar özeldir: ilk kez Ay Yeni Yılı BM tatil takviminin bir parçasıdır. BM’ye, çok taraflılığa ve küresel ilerlemeye verdiğiniz sarsılmaz destek için Çin'e ve Çin halkına teşekkür ediyorum. Birlikte sürdürülebilir, adil ve barışçıl bir geleceği gerçekleştirebiliriz. Bu yeni yılda sizlere sağlık, mutluluk ve refah diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: MURAT ÖZER