Koton; politikaları, uygulamaları ve bağlı olduğu inisiyatifler aracılığıyla toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesine sürekli ve tam destek vermeye devam ediyor. Türkiye’nin WEPs imzacısı ilk şirketlerinden biri olan Koton, Yönetim Kurulu tarafından imzalanan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Politikası ile kadınlara eşit fırsatlar sunan bir işveren olmayı taahhüt ediyor. Koton Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi bu anlayışı sürdürülebilir kılmak için çalışmalarını sürdürüyor. 

Her yıl 8 Mart haftasında, alanında uzmanları çalışanlarıyla buluşturan şirket, eşitlikçi pencereden farklı hikayeler dinliyor, öğreniyor ve ilham veriyor. Bilgi ve farkındalığın, en önemli iki değer olduğuna inanarak saygın isimleri Mor Oda Sohbetlerinde ağırlayan Koton; bu sene Pınar Ayhan, Dilara Koçak, Av. Birsen Taş Topaloğlu, Dr. Deniz Bağrıaçık, Nurten Akkuş, Kıvılcım Pınar Kocabıyık, Selen Erdem, Melike Esra Karayel, Emin Çapa, Banu Taşkın ve Dr. Özgür Bolat’ı misafir etti.

Koton Moms programıyla, ebeveynliğe hazırlanan ve yeni anne olmuş Koton kadınlarını destekliyor. Kadın çalışanlarını iş yaşamında destekleyen regl izni uygulamasıyla da hem sektöre hem iş dünyasına yeni bir bakış açısı kazandırıyor.

Koton, yürüttüğü toplumsal projelerde dezavantajlı gruplara öncelik vererek, kadının güçlendirilmesi çalışmalarında kararlılık, tutarlılık ve süreklilik arz eden bir duruş sergiliyor. Alanında model olmuş El Emeği ve Ev Kadınları projeleri ile kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılmalarını tüm gücüyle destekleyen Koton, Türk Eğitim Vakfı ile birlikte oluşturulan Bir Kadın Dünyayı Değiştirebilir Etki ve Dayanışma Burs Fonu ile de depremden etkilenen 200 kız öğrencinin eğitim hayatları boyunca yanlarında oluyor; mentorluk, kariyer planlaması gibi farklı destek programları geliştiriyor.

GÜLDEN YILMAZ: "DAHA GÜÇLÜ YARINLAR İÇİN DAHA GÜÇLÜ KADIN"

Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel mesajında bugünün kadınların ülke kalkınmasındaki yadsınamaz rolüne dikkat çekiyor.

“Toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinde öncü rol üstlenen, değer zincirinin her aşamasında kadının etkin olması gerektiğini savunan bir şirket olarak; yılın en heyecan verici haftalarından birini yaşıyoruz.

UN Global Compact, Avrupa Birliği Temsilcileri ve İş Dünyasını sürdürülebilirlik gündemiyle buluşturdu UN Global Compact, Avrupa Birliği Temsilcileri ve İş Dünyasını sürdürülebilirlik gündemiyle buluşturdu

 Koton olarak, eşitlikçi toplumsal yapıya katkı sunmayı marka kimliğimizin en belirleyici unsurlarından biri olarak kabul ediyoruz. Duruşumuzla, faaliyetlerimizle, kadın-erkek birlikte sahiplendiğimiz değerlerimizle ‘Daha güçlü yarınlar için daha güçlü kadın’ diyoruz.

Bugün yüzde 72 kadın çalışan oranı, yüzde 54 kadın yönetici oranımızla hem sektörümüzde hem de iş dünyasının genelinde ‘kadın dostu’ şirketler sıralamasında en önde yer almamız tesadüf değil, bilinçli ve kararlı bir politikanın sonucudur. 

Çünkü bize göre; hayatın her alanında kadın temsiliyle ilgili eşitsizlikler çözülmeden, sürdürülebilir bir ekonomik kalkınma, sağlıklı bir toplumsal yaşam ve nihayetinde güçlü bir markalaşma yolculuğu mümkün değildir.”  

Editör: MURAT ÖZER