Hatayda yıkılan binanın enkazında kalan 5 yaşındaki kız çocuğu, 150'nci saatte kurtarıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremler, 10 ilde büyük yıkıma yol açtı. 24 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremde, binlerce bina yerle bir oldu. Depremin vurduğu illerden biri olan Hatay'da da arama-kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor.

Ekipler, 150'nci saatte yıkılan Konak Apartmanı'nın enkazından 5 yaşındaki kız çocuğunu sağ olarak çıkardı. Kütahya Belediyesi İtfaiyesi ekiplerince kurtarılan kız çocuğu, tedavi altına alındı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da kurtarılan kız çocuğunun sedye ile ambulansa taşındığı anı, Twitter'dan paylaşarak, "150'nci saat müjdesi, az önce ekipler tarafından kurtarıldı. Umut hep var" dedi. 

ADANA'YA SEVK EDİLDİ

Hatay'da Konak Apartmanı'nın enkazından 150'nci saatte kurtarılan 5 yaşındaki kız çocuğu, sahra hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından helikopter ambulansla Adana'ya sevk edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Enkaz altından 150'nci saatte kurtarılan minik kız çocuğumuza ilk tıbbi müdahale Hatay Sahra Hastanemizde gerçekleştirildi. Bir çocuk hekimi olarak sürece nezaret ettik. Yavrumuz tedavi için helikopter ambulansla Adana'ya gönderildi" dedi.

Editör: MURAT ÖZER