Hayaller Gerçek Olsun Derneği, tüm geliri deprem bölgesi Hatay'da çocuklar için yapılacak ekolojik okul projesinde kullanılmak üzere iftar yemeği verdi. İstanbul'da bir otelde düzenlenen yardım gecesinnde toplanan yardım 1 milyonu geçti.

Sunuculuğunu Dr. Ender Saraç ve Ece Vahapoğlu'nun gerçekleştirdiği programa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Yılmaz Morgül, Talat Bulut'un yanı sıra çok sayıda iş insanı ve sanatçı katıldı. 

Hayaller Gerçek Olsun Derneği, 10 iş kadının bir araya gelmesiyle kısa bir süre önce kuruldu. İş kadınları ilk projeleri olan Hatay'a ilkokul ve anaokulunun yapımını ise Grand Cevahir Otel İstanbul'da düzenledikleri iftar yemeğiyle duyurdu. 'Hatay'da hayaller gerçek olsun' mottosuyla yardım toplanan gecedeki menüyü Dr. Ender Saraç hazırladı. Gece Selman Okumuş ve Mustafa Duman'ın duası ile başladı. Ardından açılış konuşmaları, yapılan yardımların açıklanması ve teşekkür plaketlerinin verilmesiyle sona erdi. 

7-8 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması hedeflenen okul, ekolojik olmasıyla dikkat çekiyor. Botanilk bahçesinden, el işi atölyelerine, çeşitli sanatsal ve sporsal faaliyetlere alan açan çocukların çok yönlü yetişebileceği bir okul hayata geçirilecek. Gecede mimarlar tarafından okul projesi için sunum da yapıldı.Okulun yapılması için gerekli olan arsayı ise Dünya Doktorlar Derneği bağışladı. 

SAVAŞ: YARDIMLAR SAYESİNDE YALNIZ OLMADIĞIMIZI GÖRDÜK 

Yardım gecesine katılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da okulun altyapısını, suyunu, elektriğini üstleneceklerini söyledi. Savaş  "Akşam yatarken birçok insanın evi, işyeri, çocuğu, annesi, babası var. Gençlerimizin, bizim hayallerimiz vardı. Saat 04.19'da bir baktık ki birçok hayalimiz yok olmuş, insanımızı kaybetmişiz. Çocuklarımız öksüz yetim kaldı. İnsanlar ailelerini kaybetti. Depremin üzerinden 60 günü geçti. Dünyadan ve Türkiye'den kurum, kuruluş ve insanlardan yardım gördük. Çok şey kaybettik ama insanlığın hala yaşadığını düşündüm. Bence Türkiye'nin en büyük kazancı budur. Yalnız olmadığımızı hissettik. Bu gece yapılan yardımlar bizi umutlandırdı, desteği olanlara çok teşekkür ediyorum. Sadece hayallerimiz değil bize geçmişten emanet edilen birçok değerimizi kaybettik. Onları kaybederken de sevindiğimiz tek unsur yalnız olmadığımızı görmektir" dedi. 

İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLAR EĞİTİM ALACAK 

Projeye yönelik konuşan Hayaller Gerçek Olsun Derneği Başkanı Ebru Gizem Cevahir, “10 iş kadını bir araya gelerek toplumsal fayda adına Hayaller Gerçek Olsun Derneği'ni kurduk. İlk projemizi Hatay'da okul yaptırmak olarak belirledik. Şu anda nerede olacağı belli değil ama ekolojik okul yaptırmayı planlıyoruz. Bu geceyi bir fon oluşturmak için düzenledik, yardım topluyoruz. Yardımlar sayesinde okulumuzu hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Sunucularımız Ece Vahapoğlu ve Ender Saraç. Okul yapıldıktan sonra ihtiyaç sahibi bütün depremzede çocuklarımızı bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

"ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

Derneğin başkan yardımcısı Lerzenur Asan Elik ise “Şeffaflık ve güvenilirlik amacıyla kurduğumuz derneğimizin aslında birçok projesi var. Ama ilk etapta odağımız ne yazık ki deprem bölgesi ve oradaki çocuklar oldu. Depremzede çocukların eğitimine katkı sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Çünkü tek bir çocuğun hayatına dokunursak ondan sonra gelen neslin de hayatına dokunmuş oluruz bilinciyle yola çıkıyoruz. Bir çocuğun bile kaderini olumlu anlamda değiştirirsek misyon ve vizyonumuz gerçekleşmiştir, hayaller gerçek olmuştur" ifadelerine yer verdi.  

GÖZDE DİZDAR - EBRİ GİZEM CEVAHİR - LERZENUR ASAN ELİK

OKULDA SOSYO-PSİKOLOJİK DESTEK OLACAK 

Derneğin bir diğer başkan yardımcısı Gözde Dizdar da “Bugün iyilik hareketinin ilk adımını atıyoruz. Amacımız kısa, orta ve uzun vadede deprem bölgesinde yaraların sarılmasında bir nebzede olsa çözüm ortağı olmak. Öncelikli hedefimiz Hatay'a ilkokul ve anaokulu yapmak. Bu okul ezber bozsun istiyoruz. Sosyo-psikolojik desteğin olacağı, ekoloji dostu okul inşa edeceğiz. İnanıyoruz ki hayallerimizi her birlikte gerçekleştireceğiz. Bizim için başlangıcı önemli bir ayda iftar davetiyle vermek ayrıca önemli. Bugünün maneviyatıyla toplanan yardımlar en kısa sürede yerine ulaşacak" dedi.  

Editör: MURAT ÖZER