4 Ağustos'ta dünya çapında lansmanı yapılan yeni H&M Move markası, spor giyimin herkese ulaşmasını sağlamak ve tüm dünyayı ve herkesi harekete geçirmek için cesur bir misyona başlıyor.

H&M Move, sporu “hareket” olarak yeniden çerçevelendirerek daha erişilebilir bir spor vizyonu sunuyor ve gezegendeki herkesin zaten bir Mover olduğu ve çok çeşitli şekillerde hareket ettiği gerçeğini kutluyor. 

H&M Move, tüm yetenek ve becerilere sahip Mover’ları rahat ve özgüvenli bir şekilde hareket etmeleri için destekleyecek şık ve işlevsel 'movewear’ koleksiyonu sunuyor.

“H&M Move bir hareket markasıdır. Hareketi kutlamak ve dünyayı hareket etmeye davet etmek için buradayız.

Amacımızın merkezinde, spor giyimin demokratikleştirilmesinden başlayarak, sporun önündeki engelleri kaldırmak yer alıyor.

Müşterilerimiz için şık, işlevsel ve yüksek değerde, çeşitli kategorilerde geniş bir hareket kıyafeti yelpazesi sunuyoruz.

Movers Jane Fonda and JaQuel Knight ile birlikte herkesi ve her bedeni hareket ettirme tutkumuzla beraber, önümüzdeki yolculuk için şimdiden ilham alıyoruz.” H&M Move Genel Müdürü Simon Brown.

H&M Move, fitness ikonu Jane Fonda ve ünlü koreograf JaQuel Knight Movers tarafından yönetilen global bir antrenman kampanyasıyla başlıyor.

Lansman filminde Jane bir kez daha antrenman eğitmeni rolünü üstleniyor ve dünyayı hareket etmeye davet ediyor.

JaQuel, bu jenerasyonlar arası antrenmana rehberlik ederek ona katılıyor ve hem konuda yüksek beceri sahibi hem de daha eğlenceli şekilde katılan her türlü hareket ve Movers'ı kutluyor.

Akademi Ödüllü aktör, aktivist ve fitness ikonu Jane Fonda, ilk antrenman videosunun yayınlanmasından 40 yıl sonra insanları harekete geçirmek için Ilham vermeye devam ediyor.

"Hayatımın çoğunu insanları hareket ettirebilmek için harcadım ve doğal olarak H&M Move'un tüm dünyayı harekete geçirme misyonuna çağırıldım, ayrıca onların 'spor giyim' yerine 'hareket kıyafeti' felsefelerini gerçekten çok beğendim. Bu bana göre herhangi bir sporla ya da en atletik kişi olmakla ilgili değil. Vücudunuza sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu hareketi vermekle ilgili, böylece o da sizinle ilgilenebilir." 

  • Jane Fonda

Jane'e, zamanımızın en ikonik danslarından ve birçok SuperBowl şovundan sorumlu ünlü koreograf olan Mover arkadaşı JaQuel Knight katılıyor. 

"H&M Move ile iş birliği yapmak, benim kişisel misyonum olan hareketin önündeki engelleri yıkmak ve dünyayı hareketlendirip dans ettirmek için harika bir fırsat gibi geldi. Birlikte, spor alanında yeni bir örnek oluşturuyoruz ve hareket etmek için bir yere yazılmak gerekmediğini gösteriyoruz." 

  • JaQuel Knight

Hem kadın hem de erkek ürünleri içeren H&M Move, zıplama, esneme, atlama ve hareket etme için tasarlanmış geniş bir "hareket kıyafeti" yelpazesiyle piyasaya çıkıyor. Koleksiyonun ilk bölümünde fonksiyonel üstler, hafif ceketler ve çeşitli tayt ve bra ürünlerinin yanında antrenman ve koşu için özel olarak tasarlanmış ürünler de dahil olmak üzere çeşitli Move Essentials bulunuyor. Jane Fonda ve JaQuel Knight tarafından lansman filminde giyilen H&M Move Monogram Koleksiyonu da aynı zamanda piyasa çıkıyor – bu koleksiyon ise logo oyunu ve detaylarından oluşan eşofman takımları içeriyor.

H&M Move, yenilikçi tasarımları karmaşık teknolojilerle birleştirerek basit isimlerle oluşturduğu dört özel materyal sunacak. Müşterilerin, materyalin ne işe yaradığını ve hareket etmeye nasıl yardımcı olduğunu anlamak için sadece materyalin ismine bakması yeterli olacak. DryMove™ - Hareket halindeyken rahat bir şekilde kuru kalmanızı sağlayarak tüm nemi cildinizden uzaklaştırmaya yardımcı olur. ShapeMove™ - Size ekstra destek sağlar, ve gerilme ve esneme hareketlerinde "iç göstermeme" avantajı sunar. SoftMove™ - süper yumuşaktır ve hareket halindeyken size ekstra destek sağlar. StormMove™ - rüzgara ve yağmura karşı korur ve hava nasıl olursa olsun cildinizin nefes almasını sağlar.

Tüm materyallerin üretimden, kullanıma ve kullanım ömrü sonu ve imhasına kadar gezegenimiz üzerinde bir etkisi vardır.

Çevresel etkiyi azaltmak için H&M Group, 2030 yılına kadar materyallerin %100'ünün geri dönüştürülmesini veya daha sürdürülebilir bir şekilde tedarik edilmesini hedefliyor.

H&M Move bugün 85% oranında, ayrıca başlangıç olarak polyesterlerin %99'u geri dönüştürülmüş ve koleksiyonda kullanılan tüm pamuk ile daha sürdürülebilir bir şekilde tedarik edilmiştir.

Ayrıca H&M Move, 2023'te lanse edilecek olan Fairbrics ve LanzaTech ile yaptığı iş birlikleri ile döngüselliğe ve geleceğin yenilikçi materyallerine yatırım yapmaya devam ediyor.

H&M Move, 4 Ağustos'ta kadın, erkek koleksiyonları ile dünya genelinde hem 2500 mağazada hem de online olarak hm.com/ move'da piyasaya çıkıyor. Monogram koleksiyonu ve Çocuk koleksiyonları ise Türkiye'de sadece online olarak satışa sunulacak. 

Editör: MURAT ÖZER