Koton Suya Saygı Koleksiyonu’nun ilham kaynağı dünya serbest dalış rekortmeni, milli sporcu Şahika Ercümen, Ağustos ayında 100 metre serbest dalışta Türkiye rekoru kırarak, ülkemize bir kez daha büyük gurur yaşattı. Koton, Ercümen’in bu başarısını medya dünyasından önemli isimlerin katıldığı bir davetle kutladı

Türkiye’nin lider moda markası Koton, ‘Yaşama Saygı’ felsefesiyle sürdürülebilirlik yaklaşımının önemli bir parçası olarak suya, doğaya ve dünyamıza dost üretim teknikleriyle üretilen Suya Saygı Koleksiyonu’nu 2019 yılında hayata geçirdi. Elde ettiği başarılarla daha çağdaş, daha ileri, daha rekabetçi bir ülke olma hedefine güçlü katkılar sunan Serbest Dalış Dünya Rekortmeni, Milli Sporcu Şahika Ercümen, bu koleksiyona ilham kaynağı oldu. 

Ceyda Ateş Toplusoy'dan birbirinden özel açıklamalar... Ceyda Ateş Toplusoy'dan birbirinden özel açıklamalar...

GÜLDEN YILMAZ - ŞAHİKA ERCÜMAN - YILMAZ YILMAZ 

Şahika Ercümen, Ağustos ayında Bahamalar’da düzenlenen Dünya Serbest Dalış Kupası'nda 100 metre serbest dalışında Türkiye Rekoru kırarak, ülkemize bir kez daha büyük bir gurur yaşattı. Cumhuriyetimizin 100. yılında elde ettiği 100 metre serbest dalış rekorunu Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan eden milli sporcu, birlikte yol aldığı Koton ile İstanbul Peninsula Hotel’de yer alan Gallada restoranda bu başarısını kutladı. Gecede Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz’ın ev sahipliğinde medya dünyasının önemli isimleri bir araya geldi.

“Şahika’ya biz kadınlara, gençlerimize ilham verdiği ve bizlere yaşattığı gurur için gönülden teşekkür ediyorum”

Yemekte Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz, Şahika Ercümen'ın büyük başarısını kutlayarak şunları söyledi: “Bugün burada gurur verici bir anı paylaşmak ve kutlamak için toplandık. Azmiyle, tutkusuyla, zorlukları aşma gücüyle hepimiz için bir ilham kaynağı olan Şahika'ya kırdığı rekorlar ve bizlere yaşattığı gurur için huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Şahika ile yollarımız üç yıl önce, sürdürülebilirlik yaklaşımımız Yaşama Saygı manifestomuzu yayınladığımız dönemde kesişti. Sürdürülebilirlik çalışmalarımızda dünyamıza Saygı başlığı altında suya adanmış bir koleksiyon yapmaya karar vermiştik. Çünkü endüstrimiz dünyamıza en çok iz bırakan, su tüketimi en yüksek sektörlerden biri. İşe kendimizden başlayarak hızlı ve kararlı adımlarla yolculuğumuzu planladık. Suya Saygı koleksiyonumuzu 2021 yılının ilkbahar yaz sezonu itibarıyla lanse ettik. Bu koleksiyon için en doğru isim kuşkusuz Şahika’ydı. Şimdi  6. Sezonunu hazırladığımız koleksiyon ile geçtiğimiz 5 sezonda tam 10.783.000 litre su tasarruf ettik. 823 bin kilogram daha az karbon emisyonu sağladık. Daha az su tüketen, daha az kimyasal barındıran, organik geri dönüştürülmüş hammaddeleri kullanıyoruz.” 

“Kadınların güçlendirilmesini hem şahsi olarak hem Kurumsal kimliğimle temel sorumluluklarımdan biri olarak görüyorum”

Koton’un kadının güçlendirmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği için de sektöre liderlik eden projeleri hayata geçirdiklerini belirten Gülden Yılmaz “Sürdürülebilirlik alanında önceliklendirdiğimiz konulardan biri de kadının güçlendirilmesi. Bunu hem şahsi olarak hem Kurumsal kimliğimle temel sorumluluklarımdan biri olarak görüyorum.   Kadınlara ve kız çocuklarına daha iyi bir gelecek ideali için verebileceğimiz tüm desteği sağlamaya çalışıyoruz. Ülkemizde son dönemde başarılarıyla göğsümüzü kabartan uluslararası başarılar kazanan kadınlarımızın haberleri beni çok heyecanlandırıyor. Kadın desteklendiğinde ve gerekli şartlar sağlandığında neleri gerçekleşebildiğine şahit olduğumuz pek çok güzel haber alıyoruz. Sevgili Şahika başta olmak üzere, voleybol milli takımımız, bilimsel çalışmalarıyla bizi gururlandıran bilim kadınları, pek çok isim sayabilirim…  Kadın yüzyılında olduğumuzu biliyorum ve dünyanın daha iyi bir yer olması için kadınların önünün açılması gerektiğini bir kez de ben tekrarlayayım istiyorum” ifadelerine yer verdi. 

“Kendimizi aşmak, dünya çapında  başarılar elde etmek  Koton ve benim ortak hedefimiz” 

Koton Yönetim Kurulu üyesi Gülden Yılmaz konuşması ardından Şahika Ercümen için heykeltraş Burak Ayazoğlu’na yaptırılan anı plaketini takdim etti. Plaketini teslim alan Ercümen duygularını şu sözlerle dile getirdi; “Koton ile yol arkadaşlığımız boyunca çok güzel ve anlamlı işlere imza attık. Kotonla çok ortak yanımız var.  Her ikimiz de bu topraklardan dünyaya uzanmak, kendimizi her gün yenilmek ve başarmak için çok çalışıyoruz. Ben bugün çok mutluyum çünkü rekor öncesinde yoğun antremanlarım, rekor sonrası da çok dolu bir programım vardı.  Bugün ilk kez burada rekorumu  kutlama şansı yakaladım. Sizlerle burada olduğum için çok mutluyum. Bu anlamlı kutlama organizasyonu için  Koton’a çok teşekkür ediyorum.” 

“Şahika başarının, azmin, engel tanımamanın sembolü”

Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi “Bu akşam Şahika için buradayız. Şahika çok zorlu bir spor dalında, büyük bir azim ve mücadele örneği olarak hepimizi gururlandıran başarılar elde ediyor. Sürekli kendini geliştirerek, rekorlarını büyütüyor. Ne mutlu ki Şahika şahane kişiliği, sportmen yapısı ve hepimize ilham veren azmiyle hayatımızda. Kendisiyle gurur duyuyor ve yürekten tebrik ediyoruz. Aynı zamanda modern, çağdaş, ileri Türk kadınının, Cumhuriyet kadınının da çok kuvvetli bir temsilcisi. Biz marka olarak Cumhuriyetimizin 100. yılını çok büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Buradaki pek çok dostumuzun bu coşkuya kalpten eşlik ettiğini biliyorum. Koton, Cumhuriyetin özgürlükçü, demokratik, laik değerlerinin yaşattığı ve büyüttüğü bir marka.” 

Şahika Ercümen x Koton Suya Saygı Koleksiyonu 

%100 doğa dostu sürdürülebilir ürünlerden oluşan, dünyada suya adanmış tek koleksiyon Şahika Ercümen x Koton Suya Saygı Koleksiyonu çevreye saygılı hammadde ve üretim teknikleriyle üretiliyor. Daha az su kullanan yıkama teknikleri;  balık pulu, elma kabuğu posası gibi organik geri dönüştürülmüş hammaddeler ve Better Cotton   gibi farklı teknikler sayesinde karbon ve su ayak izini azaltan koleksiyon ilk 5 sezonunda  10.783.000 litre su tasarruf etti ve  823 bin kilogram daha az karbon emisyonu sağladı. Şahika Ercümen’in sportif ve modern stilinden ilham alan koleksiyon 6. Sezonunda, yeni koleksiyon 60 parçadan oluşuyor.

Editör: MURAT ÖZER