Nottingham Emniyet Müdürü Kate Meynell, düzenlediği basın toplantısında kentte dün işlenen cinayetlere ilişkin yürütülen soruşturmanın detaylarını paylaştı. Meynell, şu anda saldırılara ilişkin başka bir şüpheli olmadığını, Terörle Mücadele birimleriyle birlikte çalıştıklarını belirtti.

Bakan Hakan Fidan, Yeni Zelandalı mevkidaşı Winston Peters ile görüşecek Bakan Hakan Fidan, Yeni Zelandalı mevkidaşı Winston Peters ile görüşecek

"SALDIRILARA İLİŞKİN BAŞKA ŞÜPHELİ YOK

Nottingham Emniyet Müdürü Meynell, dün yerel saatle 04.00 sıralarında polis ekiplerinin Ilkeston sokağına intikal ettiğini ve 19 yaşlarında, vücudunda bıçak yaraları bulunan 2 kişinin cansız bedenini bulduğunu belirtti. Daha sonra bir ihbar daha alan polis ekipleri, Milton sokağında şüphelinin çalıntı bir panelvan araçla 3 kişiyi ezdiğini tespit etti. Meynell, yaralananlardan birinin durumunun ağır olduğunu, diğer ikisinin ise hafif yaralandığını söyledi. Son olarak Magdala sokağında, vücudunda bıçak yaraları bulunan 50’li yaşlarda bir erkek ölü bulundu. Çalınan panelvanın ise Magdala sokağında ölü bulunan kişiye ait olduğu tahmin ediliyor.

KATE MEYNELL: “TERÖRLE MÜCADELE EKİPLERİYLE ÇALIŞIYORUZ”

Meynell, bu tür vakalarda her zaman olduğu gibi Terörle Mücadele ekipleriyle birlikte çalıştıklarını ifade ederek, “Saldırılarla bağlantılı olarak başka kimseyi aramıyoruz. Soruşturmanın henüz ilk aşamalarındayız ve bu saldırıların arkasındaki nedenleri belirlememiz gerekiyor. Açık fikirli davranıyoruz ve bu tür durumlarda normalde yapacağımız gibi gerçekleri ortaya çıkarmak için Terörle Mücadele ekipleriyle birlikte çalışıyoruz. Yetkililer ayrıca kanıt toplamak amacıyla şehir genelindeki adreslerde bir dizi arama gerçekleştirmiştir ancak henüz başka bir gözaltı yapılmamıştır. Kurbanlar ve aileleri için mümkün olan her şeyi yapacağız” ifadelerine yer verdi.

Editör: MURAT ÖZER