İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Suriye’nin başkenti Şam’da bulunan İran konsolosluk binasına İsrail’in düzenlediği saldırıyı kınadığını duyurdu. Reisi, 7 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ‘cevapsız kalmayacağını’ belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, yaptığı açıklamada, “Siyonist rejimin İran İslam Cumhuriyeti'nin Şam'daki konsolosluk binasına yönelik saldırgan ve alçakça eylemi, Sardar Mohammad Reza Zahedi ve Sardar Mohammad Hadi Haji Rahimi ile 5 arkadaşlarının şehit edilmesiyle sonuçlanmıştır Uluslararası kuralların açık bir ihlali olan bu insanlık dışı saldırıyı kınıyorum” dedi.

Joe Biden ve Binyamin Netanyahu, Gazze’ye insani yardımları görüştü Joe Biden ve Binyamin Netanyahu, Gazze’ye insani yardımları görüştü

REİSİ: “CEVAPSIZ KALMAYACAK

Reisi, İsrail’in başarısız olduğunu ve gündemine ‘suikastları’ aldığını vurgulayarak, “Direniş Cephesi mücahitlerinin inanç ve iradesi karşısında defalarca yenilgiye uğrayan ve başarısızlığa uğrayan Siyonist rejim, kendini kurtarma mücadelesinde suikastları gündemine almıştır ancak bilmelidir ki bu tür insanlık dışı tedbirlerle uğursuz hedeflerine asla ulaşamayacaktır. Gün geçtikçe direniş cephesinin güçlenmesine ve özgür milletlerin onların gayrimeşru doğasına karşı duyduğu tiksinti ve nefrete şahit oluyoruz. Bu alçakça cinayet cevapsız kalmayacaktır” ifadelerine yer verdi. 

Editör: Admin Admin