Ukrayna'dan gelen ve Sarıyer Kumköy açıklarında demirleyen tahıl yüklü gemilerde denetim devam ediyor. Gemiler havadan da fotoğraflandı

Tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde Odessa ve Çernomorsk Limanı'ndan hareket eden tahıl yüklü gemiler Sarıyer açıklarında denetim heyeti tarafından denetleniyor. Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından fotoğraflarla yaptığı paylaşımda " Tahıl sevkiyatları kapsamında;2 bin ton mısır getiren ve Karasu'ya gidecek POLARNET isimli Türk bayraklı gemide,İngiltere'ye 13 bin ton mısır taşıyacak ROJEN isimli gemide,ülkemizden Ukrayna'ya gidecek OSPREY S isimli gemide denetimler gerçekleştiriliyor." ifadeleri yer aldı.

Sarıyer açıklarında heyet tarafından denetlenen gemiler havadan da fotoğraflandı. 

SARIYER AÇIKLARINDA BEKLEYEN TAHIL YÜKLÜ 3 GEMİDE DENETİMLER TAMAMLANDI

Ukrayna'dan gelen ve Sarıyer Kumköy açıklarında demirleyen tahıl yüklü Rojen, Polarnet ve Osprey S isimli gemilerde denetimler tamamlandı. İngiltere'ye gitmek üzere Ukrayna'dan hareket eden ve 13 bin ton mısır taşıyan Rojen isimli geminin  İstanbul Boğazı'ndan geçişi havadan görüntülendi.

Tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde Odessa ve Çernomorsk Limanı'ndan hareket eden ve Sarıyer Kumköy açıklarında demirleyen tahıl yüklü  Rojen, Polarnet veT Osprey S isimli gemilerde denetimler tamamlandı. İngiltere'ye 13 bin ton mısır taşıyan Malta bayraklı Rojen isimli gemi, dün akşam saatlerinde Sarıyer Kumköy açıklarında demirledi. Bugün denetimleri tamamlanan gemi, İstanbul Boğazı'ndan geçti.  Rojen isimli geminin İstanbul Boğazı'ndan geçişi havadan görüntülendi.

GEMİLER SEYRİNE DEVAM EDECEK

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Müşterek Koordinasyon Merkezi; İngiltere'ye 13 bin ton mısır taşıyacak ROJEN isimli gemide, 12 bin ton mısır getiren ve Derince/Kocaeli'ye gidecek POLARNET isimli gemide, Ukrayna'ya gidecek OSPREY S isimli gemide denetimlerini tamamladı. Gemiler seyrine devam edecek." denildi.

'ROJEN' VE 'POLARNET' FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ'NDEN GEÇTİ

Ukrayna'dan yola çıkan tahıl yüklü gemiler Rojen ve Polarnet İstanbul'da denetim için duraksamasının ardından harekete geçti. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde görüntülenen gemilerden Rojen İngiltere'ye hareket ederken, Polarnet ise Kocaeli Derince'ye doğru yol aldı.



Ukrayna'dan hareket eden 13 bin ton mısır yüklü Malta bayraklı ROJEN adlı gemi ile 12 bin ton mısır getiren Derince'ye gidecek olan Türk bayraklı Polarnet isimli gemi denetimlerin tamamlanmasının ardından hareket etti.

Gemiler, dün akşam saatlerinde İstanbul'da Karadeniz açıklarına ulaşmış ve kendisine tahsis edilen alana demirlenmişti. Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından denetime tabi tutulan Rojen, adlı gemi saat 14.52'de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçerek İngiltere'ye doğru yol aldı. Polarnet isimli gemi ise saat 17.20'de Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçerek Derinceye'ye gitti.

Editör: MURAT ÖZER