Suzan Sabancı’nın eş başkanlığını yürüttüğü Amerikan Türk Cemiyeti (ATS), Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını unutulmaz bir etkinlikle taçlandırıyor. Her yıl dünyanın dört bir yanından üst düzey katılımcıları bir araya getiren geleneksel gala yemeği, bu yıl Cumhuriyet’in bu önemli dönüm noktasını onurlandırmak üzere düzenleniyor. 13 Kasım 2023 tarihinde The Plaza Hotel New York’ta gerçekleştirilecek özel gecede modern Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yıllık başarısı kutlanacak. 

Dimitris Manikis: "2023 yılında kaydettiğimiz rekor büyümeden guru duyuyoruz" Dimitris Manikis: "2023 yılında kaydettiğimiz rekor büyümeden guru duyuyoruz"

SUZAN SABANCI 

"BU YIL BENİM İÇİN AYRI BİR ÖNEME SAHİP"

Suzan Sabancı yaptığı açıklamada, “Amerikan Türk Cemiyeti olarak her yıl çok önemli bir tema etrafında geleneksel gala yemeğimizi düzenliyoruz. Ancak bu yıl benim için ayrı bir öneme sahip. Bu tarihi anı, uluslararası katılımcılarla paylaşmak ve kutlamak için büyük bir heyecan duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yıl boyunca devam eden büyük başarısı, sadece bizim değil tüm dünyanın ilham alması gereken bir dönüşümün coşkusunu taşıyor” dedi.

Amerikan Türk Cemiyeti, merakla beklenen galanın hemen sonrasında JPMorgan’la birlikte bir yatırım konferansı da düzenleyecek. JPMorgan’ın New York’taki Genel Merkezinde gerçekleşecek konferansta Türkiye’deki yatırım fırsatlarına odaklanılacak. Uluslararası yatırımcıları ve seçkin insanlarını bir araya getirecek konferansa Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katılacak.

Konferansa ilişkin yaptığı değerlendirmede, Sabancı, “ATS olarak her yıl çok boyutlu etkinliklerle, özellikle uluslararası katılımcılara ülkemizi farklı yönleriyle tanıtmayı hedefliyoruz. Ülkemizin ekonomik dönüşümünün hız kazandığı bu dönemde, yatırım konferansımızın Türkiye için büyük faydalar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Editör: MURAT ÖZER