Türkiye Genç İş İnsanları Derneği’nin (TÜGİAD) 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Yeni dönemde yönetim ve diğer kurullarda görev alacak isimlerin belirlendiği seçimlere tek liste ile giren Gürkan Yıldırım, TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Gürkan Yıldırım yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında Cumhuriyetimizi daha güçlü kılmak ve gençlerin gücünü artırmak için aday olduğunu vurguladı.

GÜRKAN YILDIRIM: “TÜGİAD’A SAHİP ÇIKMALI VE BÜYÜMELİYİZ

Dünyanın bir dönüşüm sürecinden geçtiğine ve Türkiye’nin dönüşüme uyum için artık çok az zamanının kaldığına aret eden Gürkan Yıldırım “Gerçeklik sonrası zamandayız. Teknoloji destekli yeni kapitalizm tüm ülkeleri tehdit ediyor. İnsanlar köklerini ve geleceğini arıyor. Geleceği birlikte inşa etmemiz gerekiyor. Zaman, daha fazla beraber çalışmayı gerektiriyor. Yeni nesil kolektif çalışabilmeli. Çünkü yeni dönem, ortak hareket edene fırsatlar sunuyor. TÜGİAD olarak şeffaf bir yönetim anlayışıyla, tüm fikirlere açık ve hiçbir ideolojinin baskısı altında kalmadan ilerlemeliyiz. Dünya çapında yaşanan enerji krizi, iklim krizi ve yeşil dönüşüm gibi çok önemli konu başlıklarında bizlere çok iş düşüyor. Genciz, bununla övünüyor ve katma değer yaratmaya çalışıyoruz. TÜGİAD’a sahip çıkmalı ve büyümeliyiz” diye konuştu.

TÜGİAD BİZİM TUTKUMUZDUR

Konuşmasında TÜGİAD Genel Kurullarının adeta bir “düğün” havasında geçtiğini söyleyen Yıldırım, “TÜGİAD bana hep tutku oldu. Derneğimizin tüm kılcal damarlarında görev aldım. Hiçbir zaman TÜGİAD üzerinden bir yerlere gelmek için uğraşmadım. Özümdeki gibi kaldım. TÜGİAD bizim işimiz değil tutkumuzdur. Türkiye sevdamızın yansımasıdır” dedi.

ESKİ BAŞKANLARA TEŞEKKÜR

TÜGİAD’ın fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini de vurgulayan Başkan Gürkan Yıldırım, “Arkadaşlarımla birlikte bu amaç için yola çıktım. Birlikte çalışarak hedeflerimize ulaşacağız. Bugüne kadar emeği geçen tüm başkanlarımıza ve üyelerimize en içten dileklerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum. Kazanan TÜGİAD oldu, hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

GÜRKAN YILDIRIM KİMDİR?

İstanbul’da 11.08.1980 tarihinde dünyaya gelen Gürkan Yıldırım, orta ve lise öğrenimini, Şişli Terakki lisesinde tamamladı. Lisans eğitimini, İstanbul Bilgi Üniversitesinde, Uluslararası Finans üzerine yaptıktan sonra, genel işletme yüksek lisansını yine İstanbul Bilgi Üniversitesinde tamamladı.

Üniversite eğitimine devam ettiği 1999 senesinde, aynı zamanda ortağı olduğu inşaat sektöründe Geoteknik mühendisliği alanında faaliyet gösteren Geoteknik A.Ş. firmasında çalışmaya başladı. Finans direktörlüğü, satın alma direktörlüğü, iş geliştirme direktörlüğü görevlerinin ardından,  murahhas azalık ve yönetim kurulu başkanlık görevlerinde bulundu. Libya, Lübnan, Azerbaycan, Gürcistan gibi ülkelerde faaliyet gösterdi.

2012 senesinde kendi teşebbüslerine başlayan Gürkan Yıldırım, Türkiye ve Romanya’ da iş hayatını devam ettirmektedir. Türkiye’ de Karbon ayak izi ölçümleme süreçleri, yenilenebilir enerji yatırımları, Geoteknik mühendisliği ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren AKTU Uluslararası Müşavirlik ve Mühendislik A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanlığı görevinin yanı sıra Fido Park SRL şirketinin kurucu ortağıdır. Grup şirketleri ile özellikle Avrupa’nın Balkan coğrafyasında, Türk ve Uluslararası firmaların, geniş çaplı altyapı ve üstyapı projelerinde; teknik, hukuki, finansal danışmanlıklarını, proje ve kontrat yönetim danışmanlıklarını ve münhasıran temsilciliklerini yapmaktadır. Romanya’ da inşaat yatırımları, Avrupa bölgesinde, ithalat ve ihracat yapan Gürkan Yıldırım, uluslararası firmaların da ülkemize yatırım ve ortaklık amacı ile gelmeleri konusunda müşavirlik hizmetlerini sürdürmektedir.

TÜGİAD’ a 2012 Nisan ayında katılan Gürkan Yıldırım, Romanya temsilciliği, iki dönem yönetim kurulu başkan yardımcılığı, Avrupa Birliği Genç Girişimciler Konfederasyonu olan YES for Europe Başkanlığı, Avrupa Birliği Genç Girişimciler Organizasyonu JEUNE Başkan Yardımcılığı, G20 YEA Türkiye başkanlığı görevlerini icra etmiş olup, 30 Nisan 2023 tarihinde yapılan olağan genel kurulda oyların tamamını alarak, TÜGİAD başkanlığına seçilmiştir.

Editör: MURAT ÖZER