Uluslararası Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonu (ULUSKON) Genel Başkanı ve Uluslararası İnsan Hakları Savunma Komitesi (IHRDC) İyi Niyet Elçisi Nezaket Emine Atasoy, Etiyopya Maslahatgüzarı Mulie Tarekegn Edlie ve Müsteşar, Yatırım ve Teknoloji sorumlusu Menbere Bessir Achewe ile ULUSKON genel merkezinde bir araya geldi. Toplantıda iki ülke arasında yapılacak birliği görüşülerek, ULUSKON ve Etiyopya Büyükelçiliğinin düzenleyeceğiEkonomi Forumu’nun taslağı imzalandı.

ULUSKON’un bünyesindeki iş insanlarının da bulunduğu toplantıda sağlık, tarım, yatırım ve inşaat gibi çeşitli sektörler hakkında bilgi alışverişi yapıldı ve iki ülke arasında iş birlikleri görüşüldü. Toplantıda önümüzdeki aylarda organizasyonunun ULUSKON ve Etiyopya Büyükelçiliği’nin üstlendiği Türkiye ile Etiyopya Ekonomi Forumu’nun da iki ülke için kritik bir önem taşıdığını kaydetti. Ayrıca Etiyopya Büyükelçiliğinin oluşturacağı bir programla, iş insanlarından oluşan bir heyetle, Etiyopya ziyareti gerçekleştirmeye hazır olduğunu belirtti. Başkan Atasoy, “Türkiye ile Etiyopya arasındaki ihracat, ithalat ve yatırımları büyütmek istiyoruz. ULUSKON olarak bugüne kadar ticarete yön veren birçok çalışma yaptık ve Etiyopya kahve ve susamı dünyaca ünlü bir ülkeyle başarılı çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

‘TİCARET ÇOK YÜKSEK SEVİYELERE ÇIKABİLİR’

Etiyopya Maslahatgüzarı Sayın Mulie Tarekegn Edlie, “Öncelikle misafirperverliğiniz için sizlere çok teşekkür ederim, sizinle el ele çalışmak beni çok heyecanlandırıyor ve bu iş birliğinden doğacak yatırım, ihracat ve ithalat fırsatlarının çoğalmasını gönülden diliyorum. Bu konferansın iki ülke için de çok faydalı olacağına inanıyorum ve Etiyopya’dan çağıracağımız önemli şirketler ve Ekonomi Bakanı, Ticaret Odası Başkanı gibi kişileri buradaki önemli kişilerle ilişkilendirebilirsek, ticaret çok yüksek seviyelere çıkabilir” ifadelerine yer verdi.

Görüşmenin ardından ikili arasında ULUSKON ve Etiyopya Büyükelçiliğinin düzenleyeceği ‘Ekonomi Forumu’nun taslağı imzalandı.

Editör: MURAT ÖZER