Avrupa'nın düşük bütçeli havayolu şirketi Wizz Air Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan sonra mart ayı itibariyle İstanbul Havalimanı'ndan da uçuşlara başlıyor. Hava yolu şirketi ilk etapta Macaristan’ın başkenti Budapeşte, Romanya’nın Yaş ve İngiltere’nin başkenti Londra’daki Luton ve Gatwick'e uygun fiyatlarla İstanbul Havalimanı'ndan seferlere başlayacak.

WIZZ AİR İSTANBUL HAVALİMAN'INDAN UÇUŞLARA BAŞLIYOR

Macaristan merkezli Wizz Air’in seferlere başlaması ile ilgili olarak İstanbul Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda bir konuşma yapan İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA Havacılık Geliştirme Direktörü Majid Khan, Avrupa’nın  en büyük havalimanı konumundaki İstanbul Havalimanı’na  82 hava yolunun sefer yaptığını belirterek, Wizz Air’in 83’ncü hava yolu olacağını söyledi. İGA’nin  yolcu sayısı ve yolcu memnuniyeti  açısından elde ettiği başarıyı  sürdüreceğinin altını çizen Khan, "İstanbul’un turizm potansiyelini kullanılması açısından eksik olan noktalarda bir tanesi noktandan noktaya uçuşlar. Wizz Air’in seferlere başlamasıyla bu potansiyeli kullanmaya başlayacağız. İGA’nin kapasite kısıtlaması yok. Bütün potansiyel hava yolları ile çalışabilir, İstanbul’a ve Türkiye’ye gelen turist sayısı arttırabiliriz" şeklinde konuştu.

CAZİP ÜCRETLERLE UÇABİLECEKLER

Wizz Air Network Planlama Direktörü Evelin Jeckel ise 18 yıl önce kurulan hava yolu şirketinin Avrupa’nın en hızlı büyüyen hava yolu haline geldiğini ifade ederek, "Biz insanları A noktasında B noktasına bağlıyoruz.Transfer yolcu aramıyoruz. Biz yolcuları çok düşük maliyetlere uçurmaya çalışıyoruz. Mart ayından itibaren Macaristan’ın başkenti Budapeşte, Romanya’nın Yaş ve İngiltere’nin başkenti Londra’daki Luton ve Gatwick Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı'na karşılıklı seferlere başlayacağız. İstanbul Havalimanı’na daha önce uçmamıştık. Bizim için önemli bir kilometre taşı. Burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Mart’tan itibaren bu destinasyonlara çok cazip ücretlerle uçabileceksiniz. Türkiye Avrupalılar için popüler  bir destinasyon. Pazar 400 bin koltuk sunmuş olacağız” dedi.

BİLET FİYATLARI AÇIKLANDI

Wizz Air bilet fiyatlarını da açıkladı. Hava yolunu tercih eden yolcular Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye 24.99 Euro, Romanya'nın Yaş kentine 24.99 Euro, Londra Gatwick'e 39.99 Euro,Londra Luton'a 39.99 Euro'ya bilet alabilecek.

ESENBOĞA UÇULARINA  DA BAŞLADI

Hava yolu şirketi bugün de Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'den Ankara Esenboğa Havalimanı'na ilk uçuşu gerçekleştirdi. İlk uçuş nedeniyle Wizz Air uçağı apronda su takıyla karşılandı. Airbus A321 tipi uçakla gerçekleştiren ilk seferde 219 yolcu yer aldı.

Editör: MURAT ÖZER