Motosiklet dünyasının 2023 yılı ön gösterimi dünyanın en önemli motosiklet fuarı Eicma’da yapıldı. Teknoloji ve sürdürülebilirlik fuarın odağına oturdu. Yenilenen Yamaha ailesi de Eicma’da kendini gösterdi. Üstün teknolojik yeniliklerle gelen farklı segmentteki modelleriyle Yamaha Motor, 2023’de devir yükseltiyor. MT-07 Pure, MT-07, XMAX 250, NIKEN GT, Tracer 9,Tracer 9 GT, Tracer 9 GT+, Tracer 7, XSR700 Legacy, XSR125, Tenere 700 ve Rally Edition modelleriyle, dijitalleşen çağda yeni teknik donanımlarıyla motosiklet dünyasında öncü olmaya devam edeceğini gösterdi.

Gelişen ve değişen ihtiyaçlara göre motosiklet sektöründe yenilikçi çözümler sunan Yamaha Motor, sürdürebilirlik anlayışıyla yaşam döngüsü için yarattığı yeniliklerle mobilite dünyasında öncü olmaya devam ediyor.  Son yıllarda yaptığı çalışmalarda karbon nötrlüğüne odaklanan ve elektrikli araçları piyasaya sürmeye başlayan Yamaha, her yıl 80 binden fazla aracın üretimini Avrupa’da konumlanan fabrikalarında gerçekleştiriyor.

YAMAHA TEKNOLOJİSİ EİCMA'YA DAMGA VURDU

Elektrikli araç üretimi ve Avrupa’da gerçekleşen üretimin Yamaha'nın sıfır karbon hedefine ulaşmasında önemli rol oynadığını belirten Yamaha Motor Türkiye Ülke Direktörü Hakan Kaya, “Üretimin Avrupa’ya kayması, teslimat sürelerinin kısalmasına, ambalaj atıklarının azalmasına ve liman sıkışıklığı gibi dış tedarik zinciri sorunlarına karşı korunmamıza sebep oldu. Bu da pandemi ile karşı karşıya kaldığımız birçok sıkıntının azalmasına ve karbon nötr hedefinde hızlı ilerleme kaydetmemize neden oluyor. Eicma’da sürdürülebilirlik odağında, doğa ve kullanıcı dostu yenilenen modellerimizle yer aldık. Oldukça beğenilecek yeniliklerle geliyoruz. 2023’te kullanıcı deneyiminde konfora ve teknolojiye yönelik beklentilerin üzerinde güncellemelerle modellerimiz yollarda olacak” dedi.

Tüm markaların teknoloji ve çevre duyarlılığı yüksek, gelecek çağa atıfta bulunan modelleri fuarda boy gösterdi. Milano’da kapılarını açan motosiklet dünyasının podyumu Eicma’da gözler Yamaha Motor’un yeni teknolojilerindeydi.

Günlük kullanımdan, doğa sürüşlerine, asfalt yarışlarından, off-road tutkusuna kadar her sürücünün ihtiyacını karşılayan ve bunu benimsediği Kando felsefesinden alan Yamaha Motor 2023’te tüm modellerinden teknolojide fark yaratan değişimlerle geliyor. 

Editör: MURAT ÖZER