Yunanistan itfaiyesi, ülke genelindeki orman yangınlarına ilişkin günlük raporu yayınladı. Raporda, Edirne sınırı yakınındaki yangının devam ettiği aktarıldı.

YUNANİSTAN'DA ORMAN YANGINLARI DEVAM EDİYOR

Yunan itfaiyesinin verdiği bilgilere göre Edirne sınırı yakınındaki Sofulu ve Lyra kasabalarının arasındaki bölgede çıkan yangına 320 itfaiye personeli 68 araçla müdahaleler sürüyor. Ülkenin güneyinde, İlia bölgesindeki yangına 159 itfaiye personeli ve 59 araçla, Midilli Adası’nda çıkan yangına ise 83 itfaiye personeli ve 21 araçla müdahalelerin sürdüğü ifade edildi. Açıklamada, “Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi, Batı Yunanistan Bölgesi ve Kuzey Ege Bölgesi'nin tüm İtfaiye Hizmetleri genel alarma geçirildi” denildi.

TÜRKİYE SINIRINDA GÖRÜLMEYE BAŞLADI

Yunanistan'ın Evros bölgesindeki Dadia Milli Parkı'nda 5 gün önce çıkan orman yangını, Edirne'nin Meriç ilçesinde de görülmeye başlandı.

Avrupa'nın en eski doğal koruma alanlarından biri olan Dadia Milli Parkı'ndaki orman, 5 gündür yanıyor. Kontrol altına alınamayan alevler, Türkiye sınırından görülmeye başlandı. Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı Küplü beldesinden görülebilen yangın ile ilgili Türk yetkililer de harekete geçti. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, bölgede inceleme yaptı.

DADİA KÖYÜ BOŞALTILDI

Bu arada yangın nedeniyle Dadia köyü de boşaltıldı. Yunanistan'ın havadan da müdahale ettiği yangın, Dadia Milli Parkı'ndaki yırtıcı kuşlar için de büyük tehlike oluşturuyor. Evros bölgesindeki park, 4 akbaba türünden 3'üne ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Balkan yarımadasında tek üreyen kara akbaba türü de bu parkta bulunuyor.(DHA)

Editör: MURAT ÖZER