Fransa’nın Adıyaman’daki sahra hastanesinde görev yapan ekibin dün itibariyle ülkelerine döndüğü, yeni ekibin göreve başladığı açıklandı. Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile video konferans görüşmesi gerçekleştirerek Ukrayna savaşı ve deprem felaketi konusunda görüştü.

Türkiye’de yaşanan depremler sonrasında Fransa Sivil Güvenlik ve Kriz Yönetimi kurumu (Securite Civile) organizasyonunda Türkiye’nin gelen arama kurtarma ve sağlık ekipleri kademeli olarak ülkelerine dönüyor.

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde 1000 metrekarelik alanda bir sahra hastanesi kuran ve depremzedelerin tedavisini yapan Fransız ekibi, dün itibariyle ülkelerine dönerek görevlerini Fransa’dan gelen yeni ekibe bıraktı.

‘BU JEST BİZİ ÇOK DUYGULANDIRDI’

Öte yandan Fransa’nın arama kurtarma ekibinin bir bölümü 17 Şubat’ta ülkelerine geri dönerken havalimanında halk tarafından dakikalarca alkışlandı.

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği konuyla ilgili “Depremin hemen ardından bölgeye sevk edilen Fransız arama kurtarma görevlilerimiz bugün Adana Havalimanı’ndan alkışlarla uğurlandı. Bu jest bizi çok duygulandırdı, teveccühünüz için çok teşekkür ederiz” mesajını paylaştı.

FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON: ‘DAYANIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile video konferans görüşmesi gerçekleştirerek Ukrayna savaşı ve deprem felaketi konusunda görüştü. Macron görüşmeyle ilgili “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna’daki savaş hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Ukrayna’nın kazanmasını sağlamak için desteğimizi daha da yoğunlaştırmalıyız. Saldırıdan vazgeçmesine yol açmak için de Rusya üzerindeki baskıyı arttırmaya devam etmeliyiz.

Türkiye’deki depremi izleyen saatlerde, sivil güvenlik güçlerimiz arama kurtarma çalışmalarına başlamıştı. Gölbaşı’ndaki sahra hastanemiz, her gün yüz yaralıya bakmaktadır. Tamamen seferber ve dayanışma içerisinde kalmaya devam ettiğimizi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teyit ettim” açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise bu süreçte Fransa’nın sergilediği destek ve dayanışma için teşekkür ettiği vurgulandı.
 

Editör: MURAT ÖZER