Rusya’da dün hayatını kaybeden muhalif lider Aleksey Navalny’nin eşi Yulia Navalnaya, dün Almanya’da basına konuşarak eşinin ölümünden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i sorumlu tuttuğunu açıkladı.

ALEKSEY NAVALNY - YULIA NAVALNAYA 

Rusya Federasyonu Federal Cezaevi Hizmetleri tarafından dün tutukluluğu sırasında ‘aniden’ hayatını kaybettiği açıklanan muhalif lider Aleksey Navalny’nin eşi Yulia Navalnaya, ölüm haberini aldığı sırada bulunduğu Münih Güvenlik Konferansı’nda basına açıklama yaptı;

 YULIA NAVALNAYA- KAMALA HARRIS 

“Düşündüm ki, burada karşınıza mı çıkayım, yoksa çocuklarımın yanına mı döneyim? Sonra Aleksey olsa benim yerimde ne yapardı? Ve eminim ki o da burada, bu sahnede duracaktı.” “Rusya'da yalnızca hükümet kaynaklarından aldığımız bu korkunç habere inansam mı inanmasam mı bilemiyorum.” “Eğer bu doğruysa Putin, çevresindeki herkes, Putin’in arkadaşları ve onun hükümeti bilsinler ki ülkemize, aileme, eşime yaptıklarının hesabını verecekler. O gün yakında zamanda gelecek.”

Mehmet Şimşek: "Hollanda ile ticaret hacmi son 20 yılda 5.5 kat arttı" Mehmet Şimşek: "Hollanda ile ticaret hacmi son 20 yılda 5.5 kat arttı"

NAVALNY’NİN ARDINDAN 

ABD Başkanı Joe Biden ise Navalny’nin ardından açıklama yaparak “Aleksey Navalny'nin ölümüyle ilgili haberler doğruysa Rus yetkililer, kendi hikayelerini anlatacak. Ama hata yapmayın. Bu ölümün sorumlusu Putin'dir” dedi.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen “Putin kendi halkının muhalefetinden başka hiçbir şeyden korkmuyor. Dünya Aleksey Navalny gibi bir özgürlük savaşçısını kaybetti” dedi.

Editör: Admin Admin