Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için ekim ayında toplam 349 milyon 452 bin TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptık" dedi.

"İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE ÇOCUKLARI İÇİN 349 MİLYON 452 BİN TL ÖDEDİK"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere yapılan SED ödemelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakan Yanık, özellikle çocukların sağlıklı gelişimleri için ailelerinin yanında büyümesine önem verdiklerini kaydetti. Çocukların ekonomik nedenlerle ailelerinden kopmasının önlenmesi amacıyla SED hizmeti sunduklarını kaydeden Bakan Yanık, bu doğrultuda ihtiyaç sahiplerine aylık destek verildiğini ifade etti. SED'in çocukların temel gereksinmeleri ile eğitim giderlerinin karşılanması için ailelere verildiğini anlatan Bakan Yanık, bu hizmetle çocukların aileleri yanında hayata hazırlandıklarını ve aile bütünlüğünün sağlandığını dile getirdi.

SED'in sadece maddi desteği kapsamadığını belirten Bakan Yanık, "İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için ekim ayında toplam 349 milyon 452 bin TL tutarında SED ödemesi yaptık. Çocuklarımızın sosyal açıdan gelişimlerine de önem veriyoruz. SED hizmetinden yararlanan çocuklarımız için sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenleyerek onların sosyalleşmelerine katkıda bulunuyoruz" diye konuştu.  

Bakan Yanık, SED hizmetinden yaklaşık 150 bin çocuğun yararlandığını bildirdi. (DHA)

Editör: MURAT ÖZER