Yılbaşına sayılı günler kala yerli ve yabancı turistler Bodrum’a akın ediyor. Kiralık villalar ve otellerin dolduğu ilçeye yerli turistlerin yanı sıra Ukraynalılar ve Ruslar da yoğun ilgi gösteriyor. Turizmciler, rezervasyon yaptırmadan ilçeye gelinmemesi önerisinde bulunuyor.

4 MEVSİM İLGİ VAR 

Bodrum’un dört mevsim büyük ilgi gördüğünü belirten Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, “Bodrum özellikle yaz sezonunda hem Türkiye’den hem dünyadan yoğun ilgi görüyor olsa da kışın bu ilgi devam ediyor. Çünkü Bodrum’da aralık ayında yaz hâlâ devam ediyor. Hava güneş açtığında 20 derecelerde, güneş olmadığında ise 16 derecelerde. Çok ılıman bir iklim var. 2022, pandemi sonrası turizmciler için toparlama yılı oldu. Bu sene başarılı bir sezon geçirdi. Bodrum Sezon boyunca yüzde 100 doluluk oranlarını yakaladı. Bu yıl sezon, kasım ayı sonuna kadar sürdü” dedi.

5000 TL'YE KADAR ÇIKIYOR

Şimdi ise Bodrum’da yılbaşı coşkusunun yaşandığını aktaran Alp, “Yılbaşı döneminde genelde kar ve kaplıca turizminin olduğu noktalarda ciddi bir talep oluyor. Bodrum’da ise, balo tarzı ve içerisinde sanatçıların olduğu programlar yapılıyor. Bodrum Belediyesi ve yerel letmeler de sanatçılarla anlaşıp özel programlar düzenliyor. Yılbaşı programları sebebiyle konaklamada ciddi bir doluluğa ulaşıldı. Bodrum genelinde sokaklarda, restoranlarda yılbaşı için çalışmalar yapıldı. Hem belediye hem de oteller yeni yıla hazır. Gelecek olan misafirlerin rezervasyon yapmasını tavsiye ediyoruz. Bodrum Belediyesi tarafından organize edilen yılbaşı programları kapsamında Teoman sahne alacak. Diğer yandan otellerde de önemli isimler sahne alacak. Konaklama ve eğlencenin dahil olduğu programlarda 450 TL ile 5000 TL arasında değişen fiyatlar mevcut” şeklinde konuştu.

RUSLAR VE UKRAYNALILAR İLK SIRADA 

Geçen yıllarda pandemi nedeniyle kiralık villalara ilgi gösterilirken bu yıl otellerin revaçta olduğunu kaydeden Alp, “Kiralık evlere geçen sene ye oranla taleplerin düştüğünü söyleyebiliriz. Geçen yıl pandemi sebebiyle otellerin kapalı olması, uzaktan çalışma, uzaktan eğitim gibi sebeplerden dolayı insanlar ev kiralayarak yeni yılı bodrumda geçirmişti. Ancak bu sene insanlar kiralama yapmak yerine tüm hizmetleri alabilecekleri ve eğlenebilecekleri otelleri tercih ediyor. Bunun dışında bu yıl yeni yılı sadece yerli misafirlerle değil Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle konut alan veya kiralama yapan yabancı misafirlerle yeni yılı kutlayacağız” ifadelerine yer verdi.

Editör: MURAT ÖZER