Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bugün yapılan basın toplantısında, Covid-19 salgını için ‘küresel sağlık acil durumun sona erdiğiniduyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti  Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti 

DSÖ Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, bugünkü basın toplantısında konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı;

“Dün Acil Durum Komitesi 15. kez toplandı ve bana uluslararası öneme sahip halk sağlığı acil durumuna son vermemi tavsiye etti. Bu tavsiyeyi kabul ettim.”

“Bu nedenle, büyük bir umutla Covid-19'un küresel bir sağlık acil durumu olarak sona erdiğini ilan ediyorum. Ancak bu, Covid-19'un küresel bir sağlık tehdidi olarak sona erdiği anlamına gelmez. Geçen hafta, Covid-19 her üç dakikada bir can aldı - ve bu sadece bildiğimiz ölümler.”