Filistin Dışişleri Bakanlığı bugün uluslararası topluma çağrı yaparak, Filistinlilere yönelik ‘Huvvara’nın yeryüzünden silinmesi gerektiği’ yönünde ifadeler kullanan İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’e yaptırım uygulaması gerektiğini belirtti. 

ORTADAKİ İSRAİL MALİYE BAKANI BEZALEL SMOTRİCH 

İsrail hükümetinin koalisyon ortaklarından aşırı sağcı Dini Siyonizm Partisi’den Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Şubat ayının sonunda 12 Filistinlinin ve 2 İsraillinin ölümüne yol açan olaylar sonrasında Batı Şeria'nın kuzeyinde bir yerleşim yeri olan ‘Huvvara’nın yeryüzünden silinmesi gerektiği’ yönünde açıklama yapmış ve gelen tepkiler üzerine ‘dil sürçmesi’ olduğunu ifade etmişti.



Filistin Dışişleri Bakanlığı bugün yazılı bir açıklama yaparak “İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, şiddeti ve yıkımı teşvik ettiği, Filistin halkına yönelik kitlesel zulme bilerek öncülük ettiği ve katkıda bulunduğu için yaptırıma tabi tutulmalı ve sorumlu tutulmalıdır” ifadelerini kullandı. Bakan Smotrich’in ABD’yi ziyaret etmemesi gerektiğini vurgulayan Filistin Dışişleri Bakanlığı, “Smotrich'in faşizmi ne bir ‘dil sürçmesi’ ne de bir sapmadır” açıklamasını yaptı.   

Editör: MURAT ÖZER