Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İngiltere'nin başkenti Londra'da saldırı girişimine maruz kalan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Londra'da saldırı girişimine maruz kalan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Tatar’a saldırı girişimini kınayan Oktay, "Cumhurbaşkanımız, milletimiz ve şahsım adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Türkiye olarak, her zaman ve her konuda sonuna kadar yanınızdayız" ifadelerine yer verdi.

KURTULMUŞ: İNGİLİZ MAKAMLARINI DERHAL GEREĞİNİ YAPMAYA ÇAĞIRIYORUZ

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da bir mesaj yayımlayarak, İngiliz makamlarını göreve çağırdı. Kurtulmuş, "Kıbrıs Türk Devleti Başkanı Sayın Ersin Tatar'a Londra'da gerçekleştirilmeye çalışılan saldırı girişimini şiddetle kınıyoruz. Sayın Tatar'a karşı düzenlenen bu saldırı girişimine karşı İngiliz makamlarını derhal gereğini yapmaya davet ediyoruz. Kıbrıs Türk'ünün kaderi kaderimizdir. Sayın Cumhurbaşkanımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. 

'MİLLİ DAVAMIZDA KIBRIS TÜRKÜ'YLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ'

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da yaptığı paylaşımda, "KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan saldırıyı esefle kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu ve benzeri provokatif eylemler, Kıbrıs Türk Halkının haklı davası için mücadelesini asla ve zerrece engelleyemeyecektir. Milli davamızda, Kıbrıs Türk'üyle dayanışma içinde olmaya kararlılıkla devam edeceğiz" tepkisinde bulundu. (DHA)

Editör: MURAT ÖZER