Britanya Ordusu’ndan emekli Tümgeneral Charlie Herbert, 7 World Central Kitchen (WCK) çalışanının öldürülmesiyle sonuçlanan İsrail saldırısının bir ‘disiplinsizlikdeğil, İsrail ordusunun angajman kurallarındaki sistematik kusurlarının sonucu olduğunu söyledi.

HERBERT: "SALDIRILAR DİSİPLİNSİZLİK DEĞİL SİSTEMATİK KUSURLARIN SONUCUYDU"

İngiliz emekli general Herbert, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Saldırıların 'disiplin eksikliğinin' bir sonucu olduğunu kabul etmiyorum.

Bu saldırılar, IDF'nin angajman kurallarındaki sistemik kusurların bir sonucuydu ve Gazze'deki herkes öldürülmesi gereken meşru bir hedef olarak görülüyordu. Bu kadar açık ve basit” ifadelerine yer verdi. 

Devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti... Devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti...

ARŞİV FOTO 

NETANYAHU, “SAVAŞTA OLUR BÖYLE ŞEYLER” DEMİŞTİ.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırıdan bir gün sonra yaptığı açıklamada, ‘savaşta bu tarz durumların yaşanabildiğini’ dile getirdi. Netanyahu, “Ne yazık ki geçtiğimiz gün, kuvvetlerimizin Gazze Şeridi'nde muharip olmayan kişilere istemeden zarar verdiği trajik bir olay yaşandı. Bu savaşta bu tarz şeyler oluyor. Kapsamlı bir soruşturma yürütüyoruz ve hükümetlerle temas halindeyiz. Olayın tekrarlanmasını önlemek için her şeyi yapacağız” demişti.

Editör: Admin Admin