ABD’nin başkenti Washington'da dün İsrail Büyükelçiliği önünde kendini ateşe veren ABD Hava Kuvvetleri görevlisi Aaron Bushnell'in hayatını kaybettiği açıklandı.

ABD’nin başkenti Washington’da Hava Kuvvetleri görevlisi Aaron Bushnell, İsrail Büyükelçiliği önünde kendisini ateşe vermiş ve Washington Polisi, Bushnell'in durumunun kritik olduğunu duyurmuştu. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü General Patrick Ryder Bushnell’in öldüğünü doğrulayarak, “ABD Hava Kuvvetleri’nin havacının ölümünü doğruladığını biliyorum. En yakın akrabalara bildirimler tamamlandıktan 24 saat sonra ek bilgi vermeyi planlıyorlar” dedi.

Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanması davası: "Polat çifti hakim karşısına çıktı" Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanması davası: "Polat çifti hakim karşısına çıktı"

"ABD ASKERLERİ İSRAİL’E VERİLEN SİLAHLARIN MASUM SİVİLLERİ ÖLDÜRMESİNDEN ENDİŞELİ Mİ?"

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü General Patrick Ryder düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının, ‘Bu durum ABD askeri personelinin İsrail'e verilen silahların ve desteğin Gazze'deki siviller üzerinde nasıl kullanıldığı konusunda endişe duyduğunu gösteriyor mu?’ sorusuna şöyle yanıtladı:

“Bakın, Savunma Bakanlığı açısından bakıldığında, Hamas'ın 7 Ekim'deki acımasız saldırılarından bu yana, Bakan'ın en başından itibaren belirlediği dört temel alana odaklandık. Bunlar, bölgedeki ABD güçlerini ve vatandaşlarını korumak, İsrail'in kendisini terörist saldırılara karşı savunma hakkını desteklemek, rehinelerin serbest bırakılmasını desteklemek ve güvence altına almak için İsrail ile yakın işbirliği içinde çalışmak ve krizin ortadan kalkmasını sağlamak.

Bu hedefler, Orta Doğu'daki duruma yaklaşımımızı şekillendirmeye devam eden şeylerdir ve daha önce de konuştuğumuz gibi, İsrail'in kendini savunma hakkına katı bir şekilde destek verirken, aynı zamanda görüşlerimizi de aktif olarak iletmeye devam ettik. İsrail'in operasyonlarında sivil güvenliği ve insani yardımı dikkate alması bekleniyor. Onlardan silahlı çatışma hukukuna ve uluslararası insancıl hukuka uymaya devam etmelerini bekliyoruz. Bunu yapmaya devam edeceğiz.”

Editör: Admin Admin