NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg beraberindeki heyetle 26-27 Haziran tarihleri arasında gelecek ay yapılacak Vilnius NATO Zirvesi hazırlıkları kapsamında Litvanya’ya gidecek.

NATO’dan yapılan açıklamaya göre, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kuzey Atlantik Konseyi Daimi Temsilcileri ve Askeri Komite Başkanı Amiral Rob Bauer ile 26-27 Haziran tarihleri arasında gelecek ay yapılacak Vilnius NATO Zirvesi hazırlıkları kapsamında Litvanya’ya gidecek.

Stoltenberg, 26 Haziran’da başkent Vilnius’taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda ile bir araya gelecek. Nauseda ile Stoltenberg aynı günün ilerleyen saatlerinde başkentin kuzeydoğusundaki General Silvestras Zukauskas Eğitim Alanı’nda ‘Griffin Storm 2023’ tatbikatına katılacak. Tatbikata ayrıca Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius ve Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas da katılacak. Stoltenberg, akşam saatlerinde ise Vilnius Belediye Binasında Manfred Wörner Madalyası ödül törenine katılacak ve madalyanın verileceği Litvanya’nın eski Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite’ye hitaben bir konuşma yapacak.

Bakan Hakan Fidan, Suudi mevkidaşı Al Suud ile telefonda görüştü Bakan Hakan Fidan, Suudi mevkidaşı Al Suud ile telefonda görüştü

Genel Sekreter Stoltenberg 27 Haziran’da ise yine başkent Vilnius’ta ülkenin Başbakanı Ingrida Simonyte ile bir görüşme gerçekleştirecek.

Editör: MURAT ÖZER