Aslıhan Güner: “Kolay pes etmem, elimden gelen her şeyi yaparım” Aslıhan Güner: “Kolay pes etmem, elimden gelen her şeyi yaparım”

Ünlü Fransız aktris Judith Godreche, kendisine 14 yaşındayken cinsel saldırıda bulunan iki Fransız yönetmenle ilgili iddiaları hakkında dün Cesars Film Ödülleri töreninde konuştu. Godreche, Fransız film endüstrisi çalışanlarına seslenerek cinsel saldırı konusunda sessizliklerini bozmalarını istedi.

JUDITH GODRECHE 

ABD yapımı Demir Maskeli Adam filminde Leonardo Di Caprio ile yardımcı rolde oynayan ünlü Fransız aktris Judith Godreche (51), yönetmenler Benoit Jacquot and Jacques Doillon hakkında henüz 14 yaşındayken başlayan kendisine yönelik cinsel saldırı ve taciz iddialarını dile getirmiş ve yönetmenleri suçlamıştı. Godreche, daha sonra iddialarını yargıya taşımış Fransız savcı iddiaların Paris'teki Çocuk Koruma Tugayı'na iletildiğini duyurmuştu.

ÜNLÜ FRANSIZ AKTRİS JUDITH GODRECHE: "SORGULANAN BİR DÜNYANIN AKTÖRLERİ OLABİLMEMİZ MÜMKÜN MÜ?"

Fransız sinemasının prestijli ödül töreni Cesars Film Ödülleri’nde dün akşam konuşan Judith Godreche, film sektöründeki cinsel tacizle ilgili sektör çalışanlarını sessizliklerini bozmaya çağırdı. Godreche dün akşamki konuşmasında “Bir süredir bu haber ortalıkta dolaşıyor; idealleştirilmiş babalarımızın imajı paramparça oldu, güç sarsılıyor gibi görünüyor. Gerçeğin gözünün içine bakabilmemiz, sorumluluk alabilmemiz, sorgulanan bir dünyanın aktörleri olabilmemiz mümkün mü?” ifadelerine yer verdi. 

Godreche, sessizliğini 30 yıldır sürdürdüğünü ifade ederek “Bu kadar sevdiğimiz, bizi birbirimize bağlayan bu sanatın, genç kızların kaçakçılığına kılıf olarak kullanılmasına neden izin verelim? Bu sizin elinizde” dedi.

‘ME TOO’ HAREKETİ

ABD’de 2017 yılında Hollywood yönetmeni ve prodüktörü Harvey Weinstein'ın cinsel taciz ve saldırıyla suçlanması, daha sonra mahkum edilmesiyle başlayan ‘Me Too’ (Ben de) hareketi, tüm dünyaya yayılmış ve birçok ünlü aktrisin Weinstein'ın mağduru olduğu ortaya çıkmıştı.

Editör: Admin Admin