Boeing’in aleyhine yürütülen davada ifade veren firmanın eski çalışanı John Barnett’in ölü bulunması üzerine açıklama yapan ABD Başkan Adayı Robert F. Kennedy, “Umarız John Barnett'in ‘intiharınailişkin gerçek bir soruşturma yapılır” dedi.

John Barnett (62), 32 yıl boyunca Boeing firmasında çalışmış, 2017 yılında emekli olmuş ve en son şirket aleyhine yürütülen bir davada ifade vermişti. Barnett, ayrıca çeşitli medya organlarında firmanın uçaklara ‘kasıtlı olarak standartların altında parçalar’ taktığını ileri sürmüştü. Barnett’in 9 Mart günü ifade vermeye devam etmesi beklenirken kaldığı otelin otoparkında bulunan aracında ‘kendi kendine açtığı’ yaralardan dolayı öldüğü açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov ile görüştü... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov ile görüştü...

KENNEDY'LERIN AÇIKLAMALARI

ROBERT F. KENNEDY: "UMARIZ JOHN BARNETT'İN 'İNTİHARINA'İLİŞKİN GERÇEK BİR SORUŞTURMA YAPILIR"

ABD Başkanlık Seçimlerinde bağımsız olarak adaylığını açıklayan Robert F. Kennedy, olayla ilgili bugün yaptığı açıklamada “John Barnett, 32 yıl boyunca Boeing'de çalıştı. Şirket, onun güvenlik endişelerini ortaya çıkardıktan sonra hayatını mahvetmeye çalıştı. Kız kardeşim Rory'nin, ödüllü belgeseli ‘Çöküş: Boeing'e Karşı Dava'da onun hikayesini anlatmaya çalışmasından gurur duyuyorum. Boeing açgözlülük yüzünden 346 kişiyi öldürdü. Umarız John Barnett'in ‘intiharına’ ilişkin gerçek bir soruşturma yapılır” dedi.

RORY KENNEDY 

Oscar ve Emmy adaylıkları da bulunan belgesel yönetmeni ve suikasta kurban giden ABD Başkanı John Kennedy'nin yeğeni Rory Kennedy ise “Şirket aleyhinde konuşan ve ÇÖKÜŞ: Boeing'e Karşı Dava'ya katılan cesur Boeing muhbiri John Barnett, Boeing'e karşı açılan bir davada ifade verdikten sonra bugün iddiaya göre kendi kendine kurşun yarası nedeniyle ölü bulundu” dedi.

Editör: Admin Admin