NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD temasları kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü.

STOLTENBERG- BIDEN: "MÜTTEFİKLERDEN EN AZ GSYİH'İN YÜZDE 2'Sİ KADAR SAVUNMA YATIRIM BEKLENİYOR"

Görüşmede, müttefiklerin gelecek ay yapılacak Vilnius Zirvesi’nde gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYİH) en az yüzde 2'sini kapsayacak şekilde savunma yatırımı yapmalarının beklendiği belirtildi.

ABD BAŞKANI JOE BIDEN: "AVRUPA'DAKİ SALDIRGANLIKLA MÜCADELE EDEN BİR PASİFİK GÜCÜMÜZ VAR"

Mehmet Şimşek: "Hollanda ile ticaret hacmi son 20 yılda 5.5 kat arttı" Mehmet Şimşek: "Hollanda ile ticaret hacmi son 20 yılda 5.5 kat arttı"

Stoltenberg ile Beyaz Saray’da dün bir araya gelen Başkan Biden, “Önümüzdeki ay Litvanya'daki zirvemizde, yüzde 2 tavan değil taban olmak üzere, müttefiklerin savunmaya yeterince harcamasını sağlamak için çalışarak bu ivmeyi geliştireceğiz. Ve NATO'nun temaslarını, biliyorsunuz sizi Japonya, Güney Kore ve Pasifik ile yaptığım görüşmelerden tamamen haberdar ettim. Sanırım ilk kez Avrupa'daki saldırganlıkla mücadele eden büyük bir Pasifik gücümüz var” açıklamasını yaptı.

NATO GENEL SEKRETERİ STOLTENBERG: 'UKRAYNA SALDIRI BAŞLATTI, İLERLEME KAYDEDİYOR'

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise “Birlikte Ukrayna'ya sağladığımız destek şu anda savaş alanında fark yaratıyor, çünkü saldırı başlatıldı ve Ukraynalılar ilerleme kaydediyor, ilerliyor” ifadelerine yer verdi.

Stoltenberg Vilnius Zirvesi’nde ele alınacak konularla ilgili yaptığı açıklamada, müttefiklerden GSYİH’nin yüzde 2'si taban kabul edilecek şekilde savunma yatırımı konusunda hemfikir olmalarını beklediğini belirtti. Genel Sekreter ABD resmi ziyaretleri kapsamında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile de ikili görüşme yaptı.

Editör: MURAT ÖZER