Modern ve çağdaş sanata odaklanarak, farklı disiplinlerden sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapan Ruzy Gallery, “Müze Müze Geziyoruzetkinliği kapsamında çocukları ağırladı.

EMEL NİĞDELİ 

Farklı yaş grubundaki çocuklar, sanat eğitmeni Emel Niğdeli ile birlikte sanatçı Ahmet Güneştekin’in “Uyandığımız Çağ” adlı sergisini gezerek eserleri inceledi. Çocuklar, Güneştekin’in eserlerinden ilham alarak kendi resimlerini de çizdiler.    

Çağdaş sanatın tüm alanlarında sanatçılara ev sahipliği yapmayı hedefleyen, İstanbul'da sanatseverlerin yeni buluşma noktası Ruzy Gallery, "Sonsuz Merak" mottosuyla sanatı her yaştan sanatseverle buluşturmaya devam ediyor.   

Şubat ayında usta sanatçı Ahmet Güneştekin’in “Uyandığımız Çağ” başlıklı solo sergisiyle açılan Ruzy Gallery, bu kez 5-14 yaş aralığındaki çocukları "Müze Müze Geziyoruz" etkinliğiyle sanatla buluşturdu.

EMEL NİĞDELİ - ESRA ÇEVİK 

Sanat eğitmeni Emel Niğdeli'nin rehberliğinde gerçekleşen etkinlikte çocuklar, sanatçı Ahmet Güneştekin'in "Uyandığımız Çağ" başlıklı sergisini gezerek çağdaş sanatla buluştu.

Sanat eğitmeni Niğdeli, çocuklara sanatçının eserlerinde işlediği temaları ve kullandığı teknikleri anlattı. Sergiyi gezen çocuklar, Güneştekin'in eserlerini inceleyerek yorumlama imkanı buldu. Çocuklar sanatçının eserlerinde kullandığı renkleri, sembolleri ve teknikleri keşfederken, Güneştekin’in eserlerinden ilham alarak kendi resimlerini de çizdiler.

ESRA ÇEVİK 

Ruzy Gallery’nin kurucusu Esra Çevik, etkinlikle birlikte çocukları sanatla buluşturmayı amaçladıklarını belirterek “Çocukların sanatla iç içe büyümesi, yaratıcılıklarını ve sanatsal bakış açılarını geliştirmeleri açısından çok önemli. Bu tür etkinliklerle çocuklara sanatın keyfini ve önemini aşılamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Sanata önem veren Feryal Gülman, oğlu ile birlikte sergiyi gezdi Sanata önem veren Feryal Gülman, oğlu ile birlikte sergiyi gezdi

Ruzy Gallery, çocukların hayal güçlerini desteklemeye ve yaratıcılıklarını artırmaya yönelik farklı sanat etkinlikleri düzenlemeye devam edecek.

Editör: Admin Admin