ABD’li rock müzik sanatçısı Tina Turner’ın dün İsviçre’de hayatını kaybetmesinin ardından eski ABD başkanları dahil ünlüler taziye mesajları paylaştı.

Eski ABD Başkanı Barack Obama, 83 yaşında vefat eden Turner için “Tina Turner doğaldı. Güçlüydü. Durdurulamazdı. Ve pişmanlık duymadan kendisiydi - neşe ve acı içinde kendi gerçeğini konuşuyor ve söylüyordu; zafer ve trajedi. Bugün, Rock Kraliçesi'ni ve ışığı asla solmayacak bir yıldızı onurlandırmak için dünyanın dört bir yanındaki hayranlarıyla birlikteyiz” ifadelerine yer verdi. 

TEK KELİMEYLE EN İYİSİ

ABD Başkanı Joe Biden, mesajında Turner’ın ünlü şarkısı ‘Tek Kelimeyle En İyisi’ (Simply the Best) şarkısına gönderme yaparak şu ifadeleri kullandı;

“Tina Turner, Rock Kraliçesi olmadan önce Tennessee'de bir çiftçinin kızıydı. Çocukken, tüm zamanların en başarılı sanatçılarından biri olmadan önce kilise korosunda şarkı söyledi. Amerikan müziğini sonsuza dek değiştiren, nesilde bir kez görülen bir yetenek olmasının yanı sıra, Tina'nın kişisel gücü dikkate değerdi. Zorlukların ve hatta istismarın üstesinden gelerek, çağlar boyunca sürecek bir kariyer ve tamamen kendisine ait olan bir yaşam ve miras inşa etti.

Jill ve ben, ‘Tek Kelimeyle En İyisi’ olduğu konusunda hemfikir olunan kadın için yas tutan eşi Erwin'e, Turner ailesinin geri kalanına ve dünyanın dört bir yanındaki hayranlarına sevgilerimizi ve dualarımızı gönderiyoruz.”

Tine Turner’ın performans sergilediği ünlü Oscar Ödül Töreni’ni düzenleyen ABD merkezli Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından yapılan açıklamada “Yıllarca listelerin zirvesinde yer alıp tek kelimeyle en iyisi olan ve olmaya devam edeceğini kanıtlayan efsanevi Rock sanatçısı Tina Turner, uzun bir hastalıktan sonra Çarşamba günü İsviçre'nin Zürih yakınlarındaki Küsnacht'taki evinde huzur içinde öldü. 83 yaşındaydı” denildi.

TİNA TURNER KİMDİR?

Turner, 26 Kasım 1939'da Brownsville, Tennessee'de Anna Mae Bullock ismiyle doğdu ve çocukluğunu Nutbush kentinde geçirdi. Bir çiftçinin kızı olan Turner, St. Louis'in gece kulüplerine sık sık giderdi ve orada müzik grubu olan Ike Turner tarafından keşfedildi. Tina Turner ismini aldı ve Ike Turner ile evlendi. Giderek ünlü olan Tina Turner, 1976’da aile içi şiddete maruz kaldı ve Ike Turner’ı terk etti.

Kariyeri boyunca birkaç filmde de rol alan Tine Turner, 1984 yılında Private Dancer adlı albümle müziğe dönüş yaptı ve bu albümle birçok ödül kazanarak ikinci kariyerine başladı. Akademi tarafından 2018’te Yaşam Boyu Başarı Ödülü verildi ve Rock Müziğinin Kraliçesi olarak adlandırıldı.  
 

Editör: MURAT ÖZER