Rusya’nın Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Ukrayna’nın insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlediğini, tüm İHA’ların etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Saldırı nedeniyle Vnukovo Havalimanı’nda uçuşlar durdurulmuştu.

Ukrayna, İHA’larla Moskova bölgesine saldırı düzenledi. Resmi Telegram hesabından saldırıyı duyuran Moskova Belediye Başkanı Sobyanin, “Moskova bölgesinde Ukrayna insansız hava araçları tarafından bir saldırı girişimi daha yaşandı. Şu ana kadar saldırılar hava savunma güçleri tarafından püskürtülmüş ve tespit edilen tüm İHA'lar bertaraf edilmiştir. Güvenlik nedeniyle Vnukova Havalimanı’na sefer yapan bazı uçuşlar geçici olarak başka havalimanlarına yönlendirilmiştir. Sabah 8.00 itibarıyla Vnukovo Havalimanı civarındaki uçuşlara getirilen kısıtlamalar kaldırılmıştır” dedi.

ABD, Şubat ayında Ukrayna’ya 'uzun menzilli füze' vermiş... ABD, Şubat ayında Ukrayna’ya 'uzun menzilli füze' vermiş...

Vnukova Havalimanı’na ait resmi Telegram hesabından ise uçuşların durdurulmasının ‘teknik arıza’ kaynaklı olduğu ifade edilmişti.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ MARIA ZAKHAROVA’DAN ‘TERÖRAÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, söz konusu saldırıyı ‘terör eylemi’ olarak nitelendirdi. Zakharova yaptığı açıklamada, “Kiev rejiminin, yabancı uçuşları da kabul eden havalimanı da dahil olmak üzere sivil altyapının bulunduğu bir bölgeye saldırma girişimi bir başka terör eylemidir. Zelenski'nin bu saldırıları Batı tarafından sağlanan ya da Batı fonlarıyla satın alınan silahlarla gerçekleştirdiği düşünüldüğünde, bu uluslararası terörizmdir. Dünya kamuoyu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri olan ABD, İngiltere ve Fransa'nın bir terör rejimini finanse ettiklerinin farkına varmalıdır” ifadelerine yer verdi. 

Editör: MURAT ÖZER