Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Yeni Zelandalıların Kraliçe II. Elizabeth'in vefatından duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, Kraliçe’yi sarsılmaz bir görev duygusuna sahip bir hükümdar olarak nitelendirdi.

ARDERN: 'YENİ KRAL YENİ ZELANDA’NIN YENİ BAŞKANI OLUR'

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern de Yeni Zelandalıların Kraliçe II. Elizabeth'in vefatından duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, Kraliçe’yi sarsılmaz bir görev duygusuna sahip bir hükümdar olarak nitelendirdi. Ardern, “Kraliçe'nin vefatında Kraliyet ailesi üyelerine en derin sempatimizi sunmak için Yeni Zelanda'daki insanlar adına konuştuğumu biliyorum. Bizim için çok beğenilen ve saygı duyulan bir hükümdardı, onlara göre bir anne ve büyükanneydi. Kraliçe, onun ve hepimize olan bağlılığının mutlak bir kanıtı 70 yıllık rekor saltanatıyla çok sevilen ve takdir edilen bir hükümdardı. Olağanüstü biriydi” dedi.

Ayrıca Ardern, devlet anma töreni için hazırlık yapılacağını belirterek, “Yeni Zelanda'nın Majestelerinin cenaze törenindeki temsili kısa süre içinde onaylanacak. Majestelerinin ölümü nedeniyle bayraklar yarıya indirilecek. Yeni Kral, Kraliçe II. Elizabeth'in ölümü üzerine hemen Yeni Zelanda'nın yeni Devlet Başkanı olur” ifadelerini kullandı.

Editör: MURAT ÖZER