Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, "Oy verme esnasında kayıtolmayan bir seçmenin başka bir yerde oy kullanması söz konusu değildir. Şu an itibarıyla da seçim iş ve işlemleri sorunsuz olarak devam etmektedir" dedi.

"KAYIT OLMAYAN SEÇMENİN BAŞKA YERDE OY KULLANMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için mezun olduğu Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Arjantin İlkokulu'nda 4254 numaralı sanıkta oyunu kullandı. Basın mensuplarına açıklama yapan Yener, yurt genelindeki tüm sandıklarda oy verme işlemlerinin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Saat 16.00'da 32 ilimizde saat 17.00'de ise kalan ilerimizde oy verme işlemleri sonuçlanacak. 17.00'den sonra kurul toplanacak, yayın yasaklarının hangi saatte kalkacağına dair bir karar verip, bunu da siz değerli basın mensuplarıyla paylaşacağız. Basın mensuplarından ricamız, yayın yasağı kalkmadan paylaşımda bulunmamalarıdır. Biz Yüksek Seçim Kurulu olarak tüm siyasi partilerimizi Yüksek Seçim Kurulu'na davet ettik. Sonuçları bizim hazırlamış olduğumuz ekrandan siyasi partilerimiz anbean paylaşacaklardır. Basın mensuplarımız için de Yüksek Seçim Kurulu'nda sağlıklı bir şekilde yayın yapmaları için tüm tedbirler alınmıştır. Şu an itibarıyla sıkıntısız bir şekilde demokrasi şenliği, demokrasi bayramı devam etmektedir" dedi.

Yener, mezun olduğu okulda oy kullandığının hatırlatılması üzerine, "Arjantin İlkokulu benim mezun olduğum ilkokul. Bu okulda oy kullanmak ayrı bir duygu, bu tarif edilemez" şeklinde konuştu.

'BUNLAR İDDİADAN İBARETTİR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüştü... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüştü...

Yener, özellikle doğu illerinde bazı güvenlik görevlilerinin kayıtlı olmadığı yerde oy kullandıkları iddiasıyla ilgili, "Bu iddiaların hepsi kurula gelmiş, değerlendirilmiştir. Oy verme esnasında da kayıtlı olmayan bir seçmenin başka bir yerde oy kullanması söz konusu değildir. Kurul önüne bu tür konular gelirse de değerlendirir, bir sonuca varır. Bunlar iddiadan ibarettir. Şu ana kadar da kurul önüne gelen tüm sorunları cevaplandırmış ve seçimle ilgili tüm hazırlıklarını sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır. Şu an itibarıyla da seçim iş ve işlemleri sorunsuz olarak devam etmektedir" dedi. (DHA) 

Editör: Admin Admin