ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, C5+1 Forumu kapsamında geldiği Kazakistan’ın başkenti Astana’da geçtiğimiz gün Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile görüştü.

Blinken görüşmeye dair ABD ile Kazakistan’ın ekonomik işbirliğinin giderek büyüdüğünü belirtti. Cumhurbaşkanı Tokayev ise ABD’nin Kazakistan’a 62 milyar dolardan fazla yatırım yaparak en fazla yatırım yapan ülke olduğunu ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’in, ABD ile Orta Asya Ülkeleri Dışişleri Bakanları arasında düzenlenen C5+1 Forumu (Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan + ABD) kapsamında seyahati düzenlediği açıklanmıştı. Bakan Blinken’in C5 ülkelerinin Dışişleri Bakanları ve üst düzey diplomatlarıyla ayrı ayrı bir araya geleceği belirtilmişti.  

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’in Özbekistan'ın Taşkent şehrine gideceği ve burada Özbekistanlı yetkililerle bir araya geleceği ifade edildi. Bakan Blinken’in yarın Hindistan’a giderek G20 Dışişleri Bakanları toplantısına katılması bekleniyor.
 

Editör: MURAT ÖZER