ABD’yi dün etkisi altına alan kar fırtınası sebebiyle sıcaklıklar sıfırın altına düştü, bir günde binlerce uçuş iptal edildi, bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandı. Yolların donması sebebiyle birçok kaza meydana gelirken ülkenin kuzeyindeki Montana’dan en güneydeki Teksas’a kadar bir çok yerleşim yeri, yaşam koşullarını felç eden kutup soğuklarının etkisinde kaldı.

ABD, KUTUP FIRTASININ ETKİSİ ALTINDA

ABD Ulusal Meteoroloji Hizmetleri (NWS), ülkede 200 milyon kişiyi etkileyen kar fırtınasının dünden itibaren ülkenin büyük bölümünü etkisi altına aldığını ifade ederek hava sıcaklıklarının ‘eksinin altına’ düştüğünü belirtti. Sert rüzgarlarla birlikte devam eden kar fırtınasının yollarda ve köprülerde meydana getirdiği ani buzlanma sebebiyle trafik kazalarında artış yaşandı, birçok araç yolda kaldı. Yetkililer, Ohio gibi bazı eyaletlerde zincirleme trafik kazalarının meydana geldiğini ve ölümlerin yaşandığını duyurdu. Halkı evlerinde kalmaları konusunda uyaran yerel yönetimler henüz kar fırtınasına bağlı ölümler konusunda rakam vermedi.

HAVAYOLLARI GÖRSELLER PAYLAŞTI

Havayolları 5 bin 600’den fazla uçuşu iptal ederken Alaska Hava Yolları ve Air Canada, buzlanmış uçaklardan görseller paylaştı. Meteoroloji yetkilileri kış fırtınasının 26 Aralık’a kadar etkisini sürdüreceği konusunda uyardı. Güney Dakota eyaletinde ulaşımdan sorumlu yetkililer, buz tutmuş ve sert kar fırtınasının etkisindeki yolların görsellerini yayınlayarak sürücüleri uyardı.

Editör: MURAT ÖZER