Müzik ve eğlence dünyasında trendleri belirleyen isimlerin başında gelen ünlü iletişimci Özgür Aras’ın Kral Pop Radyo ‘da her hafta Pazar günü saat 16.00 ‘da yayınlanan “Özür Aras’la Baş Başa”nın konuğu Aleyna Tilki oldu. Özgür Aras ile keyifli bir sohbet gerçekleştiren Aleyna Tilki çok özel açıklamalar yaptı.

ALEYNA TİLKİ:  "BENİM GİBİ GENÇLERE BİR KAPI AÇTIM!"

Aleyna Tilki, İngilizce olarak çıkardığı single çalışmaları ile dünyaya açılma hayalinin özellikle kendi yaşıtlarındaki yeteneklere ilham olacağını söyledi. Aleyna Tilki; “ İlk olduğum için çok mutluyum. Benim yaşıtımda ki yeteneklere bir kapı açmış gibi hissediyorum kendimi... Onlar için bu kapıyı zorlama devam edeceğim. Ülkemizin müziklerini bence bir gün tüm dünya duyacak ve bu bir adımdı. Bunu ilk olarak İngilizce yapmak istedim. Çünkü sesimi duyurmam daha kolay...Daha sonra kendi dilimizden, kendi ülkemizden çıkan yeteneklerinde tüm dünya tanıyacağından şüphem yok. ”dedi.

 İNGİLİZCE ALBÜMÜM BENİ YANSITAN BİR ALBÜM OLDU!

 Aleyna Tilki, programda İngilizce ve Türkçe albümlerininde müjdesini verdi. Aleyna Tilki, “ İngilizce albümüm bitti. Ama çıkış için Türkçe albümüme öncelik vereceğim. 2 ay içerisinde Türkçe albüm çıkacak. 4 ay içerisinde de yabancı albüm çıkacak. İkisi içinde çok heyecanlıyım. İkisinde tarzları farklı... Aslında İngilizce yaptığım albüm Aleyna’nın tarzı olsa ne olurdu sorusuna cevap olarak  tam olarak bu olurdu. Tam olarak beni ifade ediyor. Rock var pop var pank var Anadolu’dan esintiler var. Türkçe albümümde de buraya özel albüm yapmak istedim.” dedi.

İNSANLARI GÖZLEMLEMEK BANA İLHAM VERİYOR!

Aleyla Tiki, programda şarkıları yazarken nelerden beslendiğinde şu sözleriyle anlattı; “Herkes gibi bende aşık olmak, ayrılmak ya da geçmişte yaşadığım aşk hikayeleri etkiliyor. Ama daha çok bencilce gelebilir ama kendi içimde yolculuk yapmayı çok seviyorum. Mesela kendime soruyorum. İnsanlar beni neden seviyor? İnsanlar sevebilme yeteneğine sahip mi ? Doğru yerden mi beni seviyorlar ? Ben doğru seviyormuyum ? İnsan ilişkilerine dair kendime çok soru sorar, kendi çocukluğuma inerim. İnsanların çocukluğuna, yaralarına inerim. Her şeyin nedenini düşür, sorularla içimde bir kocaman bir volkan patlatırım. O sorular dolar taşar, koyacak yer kalmaz cevaplarını da başka bir yere akıtamam, bir tek şarkılara akıtabilirim...  O yüzden şarkılara anlatırım bende sorularımın cevaplarını...  Bazen şarkıyı ben yazmam bazen şarkıyı gerçekten evren yazar, bana cevap diye. Böyle bir bağım var şarkı yapmakla. Bir de çocuklardan çok etkileniyorum şarkı yazarken. İnsanların çocukluk hikayelerinden etkileniyorum. Çünkü çok hüzünlü geliyor. İnsanları gözlemlemek bana çok ilham veriyor. “ dedi.

ÖZEL HAYATIMDA BİRİNİN ÇOK UZUN SÜRE KALMASINA DAYANAMIYORUM!

Aleyna Tilki, bugüne kadar yazdığın şarkıları birine mi yazdın  soruna ise şu yanıtı verdi; “ Genelde  şarkılarımı birine yazmıyorum. Genelde yalnız olmayı tercih eden bir insanım. Özel hayatımda birinin çok uzun süre kalmasına dayanamıyorum. Özellikle Amerika’ya taşındıktan sonra yalnızlığa çok alıştım. Ama bir bağ kurduğum zaman kişiye özel yazıyorum. Ama çok nadirdir. Genelde kendi dünyamda bir fanusun içinde tutup, kendimi o fanusun içinden sesleniyormuşum gibi yazıyorum şarkılarımı...

 

Editör: MURAT ÖZER