ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in görev süresinin 1 yıl daha uzatılması kararını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba da kararı ‘mükemmel bir haber’ şeklinde değerlendirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, NATO Genel Sekreteri Jens Stotlenberg’in görev süresinin 1 Ekim 2024’e kadar uzatılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “İttifakın, Jens Stoltenberg'in NATO Genel Sekreterliği görev süresini uzatma kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Tarihin bu kritik döneminde NATO'yu güçlendirmek için önümüzde önemli çalışmalar var” ifadelerine yer verdi.

DMYTRO KULEBA: "MÜKEMMEL BİR HABER"

Öte yandan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba da yaptığı açıklamada kararı ‘mükemmel bir haber’ şeklinde değerlendirdi. Kuleba sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Jens Stoltenberg'in NATO Genel Sekreterliği görev süresinin uzatılmasına ilişkin mükemmel bir haber. Zor zamanlar güçlü liderlik gerektirir. Jens Stoltenberg tam da bunu göstermiştir. İşbirliğimizi ilerletmek için sabırsızlanıyorum” ifadelerini kullandı.

NATO DUYURMUŞTU

Cevdet Yılmaz: "Kazakistan ile ticaret hacmimiz 10 milyar doları aştı" Cevdet Yılmaz: "Kazakistan ile ticaret hacmimiz 10 milyar doları aştı"

NATO, müttefiklerin, Stoltenberg’in görev süresinin 1 Ekim 2024’e kadar uzatılması konusunda anlaşmaya vardığını ve kararın Litvanya’nın başkenti Vilnius’te düzenlenecek NATO Zirvesi'nde üye ülkelerin liderleri tarafından onaylanacağını duyurmuştu.

Stoltenberg de görev süresinin uzatılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, kararın kendisini onurlandırdığını belirtmişti.

Editör: MURAT ÖZER