Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, resmi temaslarını sürdürdüğü Almanya’da Birleşmiş Milletler (BM) Avrupa Ekonomik Komisyonu İcra Sekreteri Tatiana Molcean ve BM Yol Güvenliği Fonu Başkanı Nneka Henry ile bir araya geldi.

Joe Biden: "İkinci dönemi hak ediyordum ama genç seslere yer vermek gerekiyor" Joe Biden: "İkinci dönemi hak ediyordum ama genç seslere yer vermek gerekiyor"

Bakan Uraloğlu, yaptığı görüşmelere ilişkin açıklamasında, “BM Avrupa Ekonomik Komisyonu İcra Sekreteri Sayın Tatiana Molcean ve BM Yol Güvenliği Fonu Başkanı Sayın Nneka Henry ile bir araya geldik. Görüşmemizde, Türkiye’nin sahip olduğu konumu sayesinde küresel ve bölgesel ticaret hareketleri için daha az maliyetle daha kısa sürede, etkili ulaşım ve taşımacılık imkânlarına sahip olduğunu bir kez daha dile getirdik” ifadelerine yer verdi. 

BAKAN URALOĞLU, ULUSLARARASI ULAŞTIRMA FORUMU OTURUMUNDA KONUŞTU 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Uluslararası Ulaştırma Forumu'nun, ‘Ulaştırma Altyapısı ve Küresel Bağlantısallığın Yeniden Tesisi İçin İş Birliğine Odaklanmak’ konulu oturumunda konuştu.

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, “Uluslararası Ulaştırma Forumu'nun ‘Ulaştırma Altyapısı ve Küresel Bağlantısallığın Yeniden Tesisi İçin İş Birliğine Odaklanmak’ konulu oturumunda konuşma yaptık. Türkiye; kesintisiz bir ulaştırma koridorunun oluşturulmasında, kıtalar arası ulaştırma koridorlarının etkin bir şekilde işlemesinde kilit görevde yer alıyor. Ulaştırma koridorları boyunca küresel anlamda iş birliği için her ülke üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Türkiye olarak parçası olduğumuz koridorların her bir üyesi ile iş birliği yapma ve gerekiyorsa ortak eylem planları hazırlayarak hayata geçirme gayretindeyiz” dedi.

Editör: Admin Admin