Devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti... Devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti...

Filistin’de görev yapan Birleşmiş Milletler kurumu UNRWA’nın Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze’deki problemleri sıralayarak “Bunları daha kaç kez hatırlatmamız gerekiyor” dedi.

LAZZRINI: "GAZZE'DE GÜVENLİ YER YOK"

Lazzarini bugünkü açıklamasında “Bunları daha kaç kez hatırlatmamız gerekiyor; Gazze'de güvenli bir yer yok. Hastalıklar yaygın. Kıtlık yaklaşıyor. Su yok denecek kadar az. Gıda üretimi durma noktasına geldi. Hastaneler savaş alanına döndü. Bir milyon çocuk günlük travmalarla karşı karşıya” ifadelerine yer verdi. 

'GAZZE'DE SAĞLIK HİZMETLERİNE 370'DEN FAZLA SALDIRI DÜZENLENDİ'

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, Birleşmiş Milletler ve BM dışı insani yardım ortaklarından oluşan Kurumlar Arası Daimi Komite’nin (IASC) dünkü açıklamasını alıntılayarak acil ateşkes çağrısına katıldığını belirtti. Ateşkes konusunda daha önce de açıklama yapan IASC, dünkü açıklamasında “Sağlık sistemi, felaketle sonuçlanacak şekilde sistematik olarak bozulmaya devam ediyor. 19 Şubat itibarıyla yataklı tedavi kapasitesine sahip 36 hastaneden yalnızca 12'si kısmen faaliyet gösteriyor. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de sağlık hizmetlerine 370'den fazla saldırı düzenlendi” dedi.

Editör: Admin Admin