Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hollanda Başbakanı Rutte arasında geçen görüşmede ikili ilişkiler, İsveç'in NATO üyeliği süreci, Avrupa'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokatif eylemler ile bölgesel ve küresel meseleler ele alındı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki sene Türkiye-Hollanda Dostluk Anlaşması'nın 100'üncü yılının kutlanacağını hatırlatarak, üst düzey ziyaretlerle ikili ilişkilerin taçlanacağına inandığını ifade etti.

FOTO ARŞİV: MARK RUTTE - RECEP TAYYİP ERDOĞAN 

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ SÜRECİ DE KONUŞULDU

Görüşmede, İsveç'in NATO üyeliği süreci de ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in terörle mücadele mevzuatında değişiklikler yaparak doğru yönde adımlar attığını ancak terör örgütü PKK/PYD/YPG yanlılarının serbestçe terörü öven gösteriler düzenlemeye devam etmesinin atılan adımları boşa çıkardığını belirtti. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte'ye İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen saldırıların fikir özgürlüğü kisvesi altında meşrulaştırılmasının da kabul edilemeyeceğini belirterek, yapılanların açıkça ifade suçu olduğunu ifade etti.

Bakan Hakan Fidan, Hollandalı mevkidaşı Hanke Bruins ile bir araya geldi Bakan Hakan Fidan, Hollandalı mevkidaşı Hanke Bruins ile bir araya geldi

Görüşmede liderler ayrıca, 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleştirilecek NATO zirvesinin en önemli gündem maddelerinden birinin de Rusya-Ukrayna Savaşı olacağı konusunda mutabık kaldı. 

Editör: MURAT ÖZER