Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay'da yaşanan 6,4 büyüklüğündeki deprem ile ilgili, "Şu ana kadar 28 ihbar mevcut ve her bir ihbarı değerlendiriyoruz. Hastanelerimize getirilen 8 yaralımız var" dedi.

"HASTANELERİMİZE GETİRİLEN 8 YARALIMIZ VAR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay'da 3 dakika arayla meydana gelen 6,4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda (AFAD) basın toplantısı düzenledi. Oktay, tsunami tehlikesinin olmadığını yapılan uyarının standart bir uyarı olduğunu belirterek, "Bugün Antakya'da, bağımsız bir deprem daha yaşamış bulunmaktayız, 6,4 büyüklüğünde Hatay Defne merkezli. Bununla ilgili yine hemen artçısını yaşadık, 5,8 büyüklüğünde. En son aldığım bilgi, yaklaşık olarak 20 civarında artçı yaşandı ve devam edeceğe benziyor." dedi. 

Fuat Oktay, binaların yakınında bulunulmaması uyarısında bulunarak, "Şu ana kadar 28 ihbar mevcut ve her bir ihbarı değerlendiriyoruz. Hastanelerimize getirilen 8 yaralımız var. Kandillinin su yükselmesi, tsunami ile ilgili bir uyarısı olmuştu. Bunun 2 saatlik standart bir uyarı olduklarını söylediler. Şu anda böyle bir riskin olmadığını gördükleri için uyarı kaldırılmış bulunmaktadır. Karaçay Barajı ile alakalı bir söylenti yayıldı. Kontrol ettik. Alınan bilgilere ve ön inceleme sonucu şu an bir risk yok. Vatandaşlarımızdan hasarlı binalara girmemeleri için rica ediyoruz. Kendi sağlığınızı ailelerinizi ve milletimizi düşünün mala gelen gelsen cana gelmesin. Tüm ekiplerimizle birlikte takip ediyoruz. Herhangi bir sorun olursa herhangi bir güvenlik görevlisine ve AFAD personeline iletirseniz müdahale edilecektir" ifadelerine yer verdi.. (DHA)

Editör: MURAT ÖZER