Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Meksika'da yaptığı resmi ziyaret kapsamında mevkidaşı Alicia Barcena Ibarra ile görüştü. Görüşmede ikili siyasi, ekonomik, savunma ve kültürel konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakan Hakan Fidan, Yeni Zelandalı mevkidaşı Winston Peters ile görüşecek Bakan Hakan Fidan, Yeni Zelandalı mevkidaşı Winston Peters ile görüşecek

ALICIA BARCENA IBARRA - HAKAN FİDAN 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Meksika temasları kapsamında başkent Mexico City'de Meksika Dışişleri Bakanı Alicia Barcena Ibarra ile bir araya geldi. Görüşmede, ikili siyasi, ekonomik, savunma ve kültürel konularda görüş alışverişinde bulunulurken, göç, insan kaçakçılığı ve terörle mücadele başlıkları ele alındı. Görüşmede, iki ülke arasındaki Karma Ekonomik Komisyon'un ikinci toplantısının hazırlıkları ele alındı. Gazze'deki durum, Rusya-Ukrayna savaşı ve Orta Amerika'daki gelişmeler değerlendirildi. Görüşmede ayrıca, MIKTA kapsamında işbirliğini geliştirecek kültür, akademi, gençlik gibi alanlarda atılabilecek adımlar değerlendirildi.

MARCELA GUERRA CASTILLO - HAKAN FİDAN 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan resmi ziyarette bulunmak üzere gittiği Meksika’da mevkidaşı Alicia Barcena Ibarra ve Temsilciler Meclisi Başkanı Marcela Guerra Castillo ile görüştü. Fidan ayrıca, Türkiye'nin Meksika Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek büyükelçilik çalışanları ve bağlı birim temsilcileri ile bir araya geldi.

Editör: Admin Admin